Двама български учители стават посланици на Microsoft, съобщи българското представителство на технологичния гигант. Днес Microsoft обяви, че Ангел Ангелов – учител по информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни“ в Шумен и Димитрина Тодорова – учител по информационни технологии от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас, ще се присъединят към общо 300-те Microsoft Innovative Educators (иновативни учители на Microsoft) и ученици - посланици от цял свят в събитието E2 Global Educator Exchange. То ще се проведе от 29 април до 1 май в централата на Microsoft в Редмънд, щата Вашингтон.

Едни от най-иновативните учители в света са избрани да присъстват на събитието, както и да си сътрудничат, да създават и да обменят опит с колегите си за интегриране на технологиите и образованието по начини, които да подобрят резултатите от обучението и да подготвят учениците за пазара на труда.

Ангел Ангелов и Димитрина Тодорова получават статут на MIE експерт през 2014 г. Избрани са заради способността си да използват технологиите ефективно в класната стая и да подпомагат учениците да развият така важните за XXI век IT умения. Двамата учители демонстрират също отлични постижения при създаването и използването на трансформационни учебни среди.

Ангел Ангелов

Основен фокус на Ангел Ангелов в неговата дългогодишна преподавателска практика е ученето чрез действие – акцентът се поставя повече върху процеса, отколкото върху резултата, фактическото решение на проблема. Целта е учениците да могат самостоятелно да овладяват знания, да решават проблеми, да се справят в нови ситуации. Димитрина Тодорова акцентира върху интегрирането на многообразние технологии, съществуващи в училище и обединяването им в едно цяло за ползата на пълноценното съвременно обучение по всяко време и от всяко място, обясняват от Microsoft.