Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На президента на Чехия Милош Земан може да му се наложи сам да си плати пътя и престоя в Москва, ако иска да участва в парада на Червения площад на 9 май по случай 70 годишнината от победата над фашистка Германия.

Така скандалът в Прага се разразства и набира сила. След като преди два дни американският посланик критикува Земан, че ще ходи на честването, а вчера президентът се озъби и заяви, че не приема чужди посланици да му диктуват какво да прави и ще затръшне вратата на президентския дворец за пратеника на Вашингтон, днес и премиерът Бохуслав Соботка изрази недоволство от действията на държавния глава. "Президентът Земан би трябвало да проявява повече професионализъм в дипломацията", отсече министър-председателят.

Утре пък правителството ще решава дали да отпусне пари за визитата на Милош Земан. "Ако въпросът не се реши, то държавният глава ще трябва сам да си плати, ако иска да присъства на парада", заяви пред журналисти вицепремиерът Павел Белобрадек. 

Земан неколкократно обяви, че твърдо е решил да бъде на Червения площад, независимо, че може да се окаже единственият държавен глава от Евросъюза там. Ако обаче в сряда правителството не му отпусне необходимите средства, той ще трябва да плати от своя джоб около 25 000 евро, ако толкова държи на 9 май да е в Москва.

Ключови думи

Коментари

Чех

Е, бълха го ухапала!!! Пък и откъде знаете, че путьовката му не е предплатена преди време от когото трябва? Беше Земан президент, ще си остане само пан Земан - братовчедите едва ли ще му простят подигравката с паметта на Ян Палах!

хахахха

кои са братчедите бе ...??? смешник пък ван дер Любета - боооол били те Палах малах и разни такива....

Радев

Значи посланика критикува, а президента се озъбва? По-скоро е обратното, ама нейсе. Нали тук следвате "правилната" линия в хибридната война...

Радев, може да прередиш озъбването. Но няма как да направиш Земан трезвен на 9-и май 2014. Обича си човекът този празник. И си го празнува като казак. И то насред Прага. Сега в Москва ще му бъде по-лесно. http://vk.com/video9110402_168540847

Радев

Голям късмет! Как се отървахме от Орешака и комунетата преди година. Иначе щяхме да се червим и ние. Отървахме кожата. Горд съм за първи път от много време, че не сме първи кандидат за 15та республика.

До сменика, който се представя за Радев

Пий си хапчетата, малоумника!

Боко Кратуната

А наш Чехльо ще ходи ли или ще си наляга чехлите?

Чоко Маймуната

Чехльо отдавна получи инструкции от ул. Козяк в Саутпарк и ги следва послушно като истински анимационен герой.

Гоце от Сирищник

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Нещастници, кой ще каже тук, че Генерал Стойчев е рубладжия? Боже колко е нелепо да те управлява американска прислуга. И троловете и бисери да сипят.

Нещастниците първо на първо не знаят кой е ген. Стойчев. Джоб дискрипшъна за мияч на чинии в Макдоналдс не го изисква.

Ген. Стойчев е бил на парада, благодарение на хилядите погубени млади войничета, изпратени на фронта, и често убивани в тила от руското командване и НКВД...А паметник на падналите още няма. Когато го построите-тогава говорете за бойна слава, "патриоти"..

А сигурни ли сте, че конското генералче не е бил рублолюбец, т.е. чист съветски агент?!!

...

"президентът се озъби", хахахаха..., дъно сте,ей. А с това "май" в заглавието се родеете с Блъсковата преса в началато но 90-те. О боже, журналистите, не се продавайте на едни и същи господари, преди есесесерски, а сега американски подлоги! Бахти манталитета, бахти нечистоплътието!

SRQBoyboy

Къде скри рублите, с които ти платиха за левата пропаганда? дано не си внесъл в банката на Василев, щото с такива умствени заложби друго едва ли може да се очаква...

Развеселен

да не му дадат пари е цигания според мен. ненужно се създава напрежение и допълнително се влошава имиджа на демократичния свят. Нека иде да се снима с Путин и Ким. Една картина говори повече от хиляди думи.

Прав си. Демократичният свят прави достатъчно за рушенето на имиджа си, ама натегачите искат да има конгречулейшънс и става една... Както и да е, на този сайт не е прието да се говори така. Тук всичко трябва да е политкоректно. Като втората част на коментара ти. :)

Бъркаш. Ако играеш бридж, това с парите е равно на скуиз. 1. Ако правителството отпусне пари на Земан за това посещение, това означава, че Правителството се солидализира с президента. 2.Ако Земан замине на свои разноски, това означава частно посещение. 3. Ако Русия плати на Земан посещението - в Чехия той ще е свършен

Мунчо

Нашия Волен,няма ли да ходи,той може да си плати?"Барабар Петко с мъжете" да се нареди и той там.

...

Надяваме се, да отиде. Белким ни третират по-човешки след края на третата св. война. Както Сталин, а не както както българомразеца Чърчил. Трябва да им дадем някакво основание..., и заради Вас даже.

Ако Жириновски му изпрати пропуск , гаранция ....там ще е клакьора Вол. $ид. .

Stilgar

Какво толкова. Да си хване влака.

чук

хахаххахах чешкиет измекяри лизачи краварски се размърдаха значи

Какво да очакваш от алкохолик

Какво да очакваш от алкохолик,пък може да е наследник на някой от тези които поканиха братските армии от Варшавския договор през 1968г да посетят Чехословакия.

SRQBoyboy

Идиотщините на Земан вдъхновиха един доста скандален чешки скълптор да извая грамаден фалос и да го боцне срещу президенсткия дворец. А прекомерната му любов към пиячката си е изписина на мутрата му. Къде беше Хавел, да не говорим след това за Вацлав Клаус.

hanseatic

... а бившата БГ държавна главичка Гоц и атакистката кратунка Вол ще са на руски разноски. Предполагам, че и на милия Милош ще поемат режийните, водката и разходката.

колко късо паметни трови са се изказали

9маи

Любомир Денев

Това разбира се би било пълно безобразие. Изглежда чешското правителство е забравило какво точно се празнува на 09.05. и че това няма нищо общо с потушаването на Пражката пролет, с идването га власт на Владимир Путин, с актуалните проблеми в Украйна и т.н. Нямам съмнение, че ако чешкото правителство си причини такова самоунижение, това означава, че елитното чешко общество вече необратимо е тръгнало по пътя на икономическия, моралния и социалния упадък.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.