Нещата в ЦСКА не са се променили драматично, още няма нов мажоритарен собственик, но за сметка на това вече се правят планове за свиване на бюджета и за далеч по-скромна селекция с българи и юноши през лятото.

Това са изводите от днешния ден първи, в който Александър Томов вече не е №1 на стадион "Българска армия". Вчера той обяви абдикацията си чрез предаване на контролния пакет акции на излъчените двама запалянковци - Милко Георгиев и Борислав Лазаров. Днес контролираната от Ивайло Манджуков клубна телевизия на свой ред се похвали, че сделката е факт.
Какво обаче всъщност се случва на Армията? Налага се баналната констатация, че въпросите още са много повече от отговорите. 

"Аз до колкото мога да направя сметка, до момента в ЦСКА няма мажоритарен собственик", заяви изпълнителният директор Александър Тодоров.

"Реално пълномощници са Милко Георгиев и Борислав Лазаров. Не мога да кажа за нов собственик, трябва да погледна как са разпределени акциите... Не мога да ги сметна, но това всеки може да го провери", добави босът, завърнал се в клуба преди по-малко от две години заедно с Томов.

Днес той имаше среща с Манджуков-младши и със спортно-техническото ръководство на "червените".

"Обсъждахме оперативни неща. Днес се приключи официално с преструктурирането на капитала. Вече говорим за бъдещите промени в клуба. Има нови изисквания. Ще намалим бюджета. Говорихме за бъдещата работа на треньорите. Засега има яснота кой ще осигурява бюджета за текущите разходи. Аз трябва да остана в клуба поне засега. Искам, не искам, това е положението. Трябва да има плавен преход. Ако веднага напусна, ще се получи сътресение. Нормално е да съм тук на този етап", обясни Тодоров.

"С Галин Иванов говорихме за селекция. Една голяма част от договорите на играчите изтичат през лятото. До края на седмицата ще започнем преговори с някои футболисти. Целта "шампионска титла" винаги стои пред ЦСКА. Ще наблегнем повече на детско-юношеската школа, трябва да я стабилизираме.  Очакваме бъдеще със стегнат бюджет. Стратегията включва даване на шанс на български футболисти", завърши Тодоров.

За разлика от мача с "Лудогорец", в който записа фалстарт с 0:4, този път пред медиите застана и новият треньор Галин Иванов. Той няма необходимия УЕФА Про лиценз, поради което функцията старши треньор официално бе поета от Сашо Борисов, също наставник от школата на ЦСКА.

"Не говорих след мача в Разград, защото нямам право да го правя на пресконференции и пред телевизии. Бате Сашо (бел. ред. Борисов) ще коментира публично. За самата среща естествено че имам мнение. Донякъде съдията повлия на крайния резултат, заяви Галин Иванов. - Решенията на рефера до 20-ата минута не бяха от най-правилните според мен. До 30-ата минута имахме силички и мачът беше равностоен. Ако Николич беше вкарал, двубоят можеше да се развие по друг начин." 

"Не мисля, че резултатът отговаря на показаното на терена. Головете паднаха след индивидуални грешки, но това е нормално. След като искаме да играем футбол се получават и грешки. Поговорихме с момчетата, дано да вземем следващия мач. Единствените ми изисквания са да играем футбол. Трудно ще се оправят нещата за две седмици, но следващите мачове може да станат нещата, които искам. Да, има умора в играчите", завърши младият специалист.