Дейвид Линч няма да режисира продължението на сериала „Туин Пийкс“ заради несъгласие с финансите, отпуснати от продуцента – телевизия „Шоутайм“. „След година и четири месеца преговори, напускам проекта, защото не са предложени достатъчно пари да направя сценария по начина, по който той трябва“, написа в Туитър създателят на култовата поредица.

Линч добави, че тв мрежата не се е отказала от сериала и възраждането му може да продължи и без него. „Аз обичам света на Туин Пийкс и ми се иска нещата да се бяха развили другояче“, написа той.

В съобщение до медиите от „Шоутайм“ заявяват: „Натъжени сме от днешното становище на Дейвид Линч, тъй като вярвахме, че работим по решаването на проблемите по няколкото оставащи конфликтни точки в сделката. „Шоутайм“ също обича света на Туин Пийкс и ние продължаваме да се надяваме, че можем да го върнем към славата му и с двамата му оригинални създатели – Дейвид Линч и Марк Фрост“.

През януари „Шоутайм“ потвърдиха, че Кайл Маклоклан ще се завърне в сериала в ролята на специален агент Дейл Купър. Шоуто е планирано да тръгне в ефира през 2016 г. и да съвпадне с 25-ата годишнина от финала на оригиналните серии.

Площад Славейков