Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът Румяна Бъчварова съжалява за това, че прокуратурата няма да може да спира сделки за 48 часа. Група депутати бе внесла попракви в НПК в този смисъл, но малко преди да влязат за дебат на първо четене зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов ги оттегли. 

"Не съм юрист, но има основание да се възползваме от тази мярка, защото залогът е много голям за икономическата и финасовата стабилност", каза Бъчварова. Запитана с какво промените в ГПК, приети на първо четене и готвените промени в НПК, които бяха оттеглени, биха могли да помогнат по казуса КТБ Бъчварова отговори: „Не съм говорител на цялото правителство. Въпросът е, че тече публичен процес в опит да бъде прехвърлена собствеността на активи на КТБ към собственици, които не са с изяснен произход на средствата, начина, по който се случва не е публичен. Ситуацията около КТБ извън нейния фалит е доста пораждаща въпроси – защо толкова време до вчера не беше одобрено от съда отнемането на лиценза”.

С промените в ГПК се дава възможност на прокуратурата да се меси в сделки между частни лица, когато е зстрашен държавен интерес.

Бъчваровва отново каза, че колкото повече предложения има за съдебната реформа, толкова по-добре. Според нея ГЕРБ не бламира правителството с внесените промени в закона за съдебната власт. Бъчварова отчете, че с лидера на ДСБ Радан Кънев са в постоянен контакт. Тя декларира, че правителството подкрепя правосъдния министър Христо Иванов. "В крайна сметка законодателят ще реши кой вариант ще приеме”, коментира вицепремиерът..Предложението за запазване на състава на ВСС било внесено без да е обсъждано в коалицията.

Ключови думи

Коментари

тука е така

Бъчварова доказва с това си мнение,защо е на това място,а предишния министър го няма!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.