Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И на двамата трудно им се разбира какво точно искат да кажат, макар и по твърде различни начини.

До днес нямаха много общо – от различни партии, с коренно различни отговорности, единият рязък и неподправен, а другият потискащо екзактен. До днес.

Лидерът на ДПС Лютви Местан реагира остро срещу решението на съда да пусне под домашен арест нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

„Питам Защо?“, каза в специална декларация от парламентарната трибуна Местан.

Според него съдът казва на хората, че „от тук нататък могат да стрелят по политически лидери и ще се радват на слава“.

Единственото обяснение на Местан е, че това се случва, защото жертвата се казва Ахмед.

Това е укор - открит, искрен, неподправен, срещу облеченото в правни тоги пристрастие, срещу поръчителство, намерило своето покровителство сред отделни представители на българската Темида“, продължи лидерът на ДПС.

Той нарече още експертизите по делото „поръчкови“ и директно каза, че „очакваме прокуратурата да протестира и срещу променената мярка – домашен арест“.

След като даде директни насоки на държавното обвинение какво да предприеме по делото, Местан заложи и на съдебния състав от по-горната инстанция:

„Единствената ни утеха е, че съдебният процес не е завършил“, многозначително приключи депутатът.

До днес Лютви Местан имаше пълно основание да критикува бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за натиск върху съдебната система, за отправяне на обиди към съда, за раздаване на предварителни присъди. От днес вече не върви да го прави.

Следващият съдебен състав по делото ще знае какво очаква от него лидерът на една от управляващите партии. Ще знае с какво решение ще предизвика нови гневни изказвания и с какво ще му се хареса. Прокурорът също знае, че ако не обжалва мярката, отново ще бъде обвинен в „пристрастие“ и „поръчителство“.

След това изказване Местан спокойно може да си поръча портрет и да го закачи до този на Цветан Цветанов за радост на всички съдии.

Иначе е прав, че в съдебната система има огромни проблеми, но като управляващ много добре знае, че те не се решават с остри изказвания.

Ако наистина е разтревожен какво се случва в полето на Темида, може да помоли своя колега-депутат Делян Пеевски да му разкаже по-подробно за онази среща, на която Цветан Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров и самият Пеевски, са обсъждали висши назначения в съдебната система.

Ключови думи

Коментари

usa

Чакаме екзактната реакция на съдийското съсловие.

Георги

"В европейска България можеш да насочиш оръжие към слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода - това не е справедливост, а гавра". Това заяви днес лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна в декларация на парламентарната група на партията." Бих добавил:В Европейска България можеш да пребиеш публично човек(па макар и уж терорист) и да не ти бъде потърсена съдебна отговорност за линча, само защото си член на етническа и управляваща партия.

Вяра

"Жертвата" - Ахмед, "престъпникът" - Октай. А как се казват побеснелите кочове дето ритаха "престъпника" така, че и НСО не можеше да го измъкне? Цяла България ги видя, въртят се още клипчета в мрежата, а тях ги водят "неизвестни" Лютвито, обикновено премерен и въздържан, явно е изгубил контрол над себе си.

Костов

Интересно, че жена ми, която в никакъв случай не е почитател на ДПС, реагира със същите думи по адрес на съда.

Луд гидия

Така е, Местан ага. криво седи, право съди стар кадия ;) Но само когато ви изнася

Mарин

ДПС,БСП "Атака" се самозабравиха, вършат какви ли не беззакония и никой не им търси сметка. На какво прилича това? Т.нар. политици, сигурно не знаят, че има разделение на властите: изпълнителна, съдебна, законодателна. В развитите страни има училище за политици и те се подготвят 7-8 години, преди да бъдат предложени за депутати. А при нас съмнителни бизнесмени плащат на партиите, за да слагат в изборните листи малокултурни и необразовани хора, за да правят закони в тяхна полза. Както е случаят с озверените и садистични биячи от ДПС, какъв срам, да ги наричаме народни представители, пребиваха човек, псуваха и говореха на турски, все едно не са в България и никой не им потърси отговорност. Срам, жалко, че сме дали право на такива хора да ни управляват. Гласувайте, за да се отървем от тях.

Ziezi

Местан цели нагнетяване на етническо напрежение и е напълно искрен в тази си цел. Вероятно залага на ескалация на напрежението и разширяване на военния конфликт около Украйна, от което да спечелят териториално от Турция за сметка на България.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.