Майки кърмачки се събират днес по обяд в мол "Парадайс" на нещо като флаш моб- масирано колективно кърмене. Събитието е в подкрепа на Деница Пайотова, която обяви, че ще съди мола за дискриминация. Докато жената кърмела охранител й направил забележка да се премести в стаята за деца, която е близо до тоалетните.

Като повечето събития и очакваното днешно масово кърмене тръгва от фейсбук. На страницата "Да подкрепим кърменето на обществени места" може да се прочете призива:" Датата, мястото и часа са известни! Нека покажем на обществото, че храненето на детето е един напълно естесвен процес и не би трябвало да притеснява никого. Нека покажем, че не е правилно да ни укоряват, гонят и дискиминират, само защото сме решили да задоволим глада на рожбата си!

Събитието е създадено с цел да подкрепи кърмещите жени. То не е провокация, нито създадено с цел реклама. Всеки присъстващ е длъжен да спазва нормите на поведение! Всякакви неприлични, недопустими и невъзпитани прояви са напълно забранени! Организаторите не носят отговорност за евентуални противопоказни действия!"

"Да храниш детето си е нещо хубаво, коментарите, които прочетох за кърменето на обществени места направо ме потресоха", обясни пред Би Ти Ви организаторката на колективното кърмене Любомира Найденова.

"Не знам защо кърменето се свързва с разголване", коментира друга от майките. Тя обясни, че й се е случало да й правят забележки като те идвали обикновено от майки с по-големи деца.

До момента 1300 души са обявили, че ще присъстват на масовото кърмене. "Как ще ни побере молът", кахъри се една от бъдещите участнички във фейсбук.