Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

През седмицата християнският свят празнува Благовещение – денят, в който Архангел Гавриил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди сина Божий и лошата вест, че няма да може да кърми в мола.

* * *

От публикувана снимка в медиите стана ясно, че Николай Бареков си е купил лимоново дръвче.

- За какво ти е това дръвче? – попитала го приятелката му Мария Календерска.

- Ще зареждам с лимони магазина на Христо Ковачки в Бобов дол!

* * *

Лъчезар Иванов от ГЕРБ стана преподавател в Медицинския факултет на СУ. С това беше разбит митът, че всички мозъци изтичат в чужбина - някои стават доценти в Софийския университет!

* * *

В интернет беше публикувана обява, която предлага отделни листове от тефтерите на Филип Златанов за сумата от 20 000 лева. Скоро се очаква обявата да тръгне и по телевизиите. Ето и как ще звучи рекламата там: „Само сега може да закупите тефтерите на Филип Златанов за уникалната сума от 20 000 лева! И това не е всичко – ако поръчате до 5 минути получавате безплатно и ароматизатор от колата на пенсионер – вещо лице!”

* * *

БСП обеща в всеки областен град да има денонощна аптека. Пред съпартийците си лидерът на „червените” Михаил Миков защитил тази идея така:

„Нашият електорат трябва във всеки един момент да има възможността да си купи Гинко Билоба – че напоследък забравя да гласува за нас!”

* * *

Футболистите Николай Михайлов и Валери Божинов бяха настанени в една стая по време на лагера на националния отбор преди евроквалификацията с Италия. Според информация на техни съотборници едната вечер Валери Божинов попитал Ники Михайлов:

- Ники, коя да си викнем - моята бивша, която ти е бивша или твоята бивша, която ми е бивша?!

* * *

И тази седмица беше бурна за българския национален отбор по вдигане на тежести. Щангист от отбора беше заловен да кърми в мола!

* * *

И Левски, и ЦСКА стартираха кампании за събиране на дарения, за да спасят лиценза си. По този повод Тодор Батков звъннал на Александър Томов и го попитал:

- Саше, даряват ли хората, колко събра за ЦСКА?

- За ЦСКА нищо не съм събрал, иначе хората даряват...

* * *

Ако Левски и ЦСКА загубят лиценза си, от следващия сезон двата отбора ще играят в Югозападната „В” група. Феновете на истинския футбол вече тръпнат в очакване на култови дербита – ФК Витоша (Долна Диканя) – Левски и ЦСКА – Авангард (Бачево)!

* * *

Метрото в София вече информира пътниците и на английски език. По този повод Николай Бареков звъннал на Христо Стоичков и му казал:

- Ице, дай да отидем да се повозим на софийското метро, тъкмо ще си опресним познанията по английски.

А Стоичков отговорил:

- Съжалявам, Барек, аз с метро не се возя, ползвам само вертолейшън!

* * *

„В петък, 13 март, ме блъсна полицейска кола. В епикризата пише, че при пътно-транспортното произшествие е блъсната кола...” – споделя в профила си във фейсбук популярният състезател от предаването „Минута е много” Димо Падалски. Според очевидци Димо Падалски останал невредим от катастрофата, докато от лекия автомобил не ставало нищо след челния сблъсък с тежката енциклопедия!

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"