Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Функцията"copy & paste" е често използувана функция в българските медии. И поредното доказателство е материалът, публикуван в столичен вестник с бомбастичното заглавие „Симеон II прибрал 2,2 млн. лв. от сеч на гори”,  който беше изкопиран масово от други медии.

Въпросният материал, публикуван в "Преса" е типичен пример за едностранчив и търсещ евтина сензация материал.  Керван от 780 тира с дърва,видите ли, бил излязъл от горите на наследниците на българските царе Фердинанд и Борис III.  27 000 кубика! Как не са се сетили да сметнат колко хиляди каруци може да се натоварят с 27 000 кубика дърва.  И станало било ясно сега , че сечта се извършвала от специално дружество "Кардам". А това е горско дружество, създадено преди повече от 10 години с една единствена цел – поддържане на 16 500-те декара гори, собственост на царското семейство.  Дружество, чиято дейност беше проверявана от парламентарна комисия поради лъжливи обвинения за незаконна сеч на бившия депутат и сегашен премиерски съветник за борба с корупцията Яне Янев. Въпросната проверка показа, че в царските гори се извършва само санитарна сеч под контрола на държавното лесничейство. А и простата математика показва, че ако са верни твърденията за 27 000 кубика дървен материал, изсечен за 6 години, то всъщност са отсечени 1,6 кубика дърва на декар за 6 години, или 0,27 кубика на година!  Което е по малко от 1 дърво на декар на година!

Само санитарна сеч в царските гори

Сумата от 2, 2 млн. лева печалба, публикувана в заглавието на материала в "Преса" също няма нищо общо с истината. Всеки може да провери колко струва един кубик дървен материал и да разбере, че даже и да са изсечени 27 000 кубика за 6 години приходите от продажбата не биха били 2, 2 млн. лв., камо ли печалбата. И не случайно съставът на Софийския окръжен съд  не е изслушал представената от вещото лице Попов „експертиза”, която не се позовава на фактури и документи, а на свободни интерпретации, базирани на доказано неверни предположения.  Освен това както е известно, всички приходи от санитарната сеч отиват за поддръжка на горите и двореца  в Царска Бистрица и нито един лев не са взели като дивидент собствениците на горите. 

Поредната злонамерена атака срещу семейството на Симеон II е само част от продължаващата много години кампания за дискредитиране на Царя, спонсорирана от политици, в това число хора, които дължат политическата си кариера лично на него. Все още в сила е мораториумът, наложен върху имуществото на Симеон II от парламента през есента на 2009 г. с мнозинство от ГЕРБ, Синята коалиция, БСП и "Атака" по предложение на Яне Янев. Когато този мораториум беше гласуван, депутатите твърдяха, че до една година ще приемат специален закон. Само че такъв закон не само, че не е приет, но и не се подготвя. Защото няма как да се изготви ненужен закон – всички въпроси свързани с реституцията на имотите на царете Фердинанд и Борис III са уредени с единодушно решение на Конституционния съд и решения на парламента и Министерския съвет. И може би най-злостната лъжа, разпространявана срещу Симеон II, е, че се бил върнал да си реституира имотите. Напротив, всички тези решения на КС, МС и НС са взети преди Симеон II да се върне да живее в България.

Чисти лъжи са и твърденията, че интендантството било държавна институция, поради което тези имоти, за които нотариалните актове се водят на интендантството, били всъщност държавни. Но всеки може да прочете Търновската конституция, да види какво означава „цивилна листа” (между другото и днес парите, които се дават за лично ползване на английската кралици се наричат „civil list”), да прочете няколко закона за държавния бюджет на Царство България, както и годишните отчети за тях, както и списъка с имоти и закона, с който комунистите национализират имотите на царете от Третото българско царство. И всеки, който прочете тези документи и е обективен ще разбере, че имотите на интендантството са лични имоти на Фердинанд и Борис III. Едно много ясно доказателство за това е и фактът, че цар Фердинанд купува сграда (тази сграда и днес съществува на ъгъла на улиците "Московска" и "Париж") с лични средства, за да настани интендантството. И нотариалният акт за тази сграда е на името на цар Фердинанд. Няма нужда човек да има особен интелект, за да разбере, че ако интендантството е държавна институция, няма логика Фердинанд да е купил сграда за нея на свое име и със собствени пари.

Фактите са си факти

Фактите са си факти, но очевидно не и за един състав на Върховния касационен съд от 2012 година, който дефакто национализира чифлика „Кричим”,  постановявайки, че интендантството било държавна институция.  И след това започнаха на първа инстанция да се обявяват за държавна собственост домът на Фердинанд в "Царска Бистрица" и необитаемите бивши хижи "Саръгьол" и "Ситняково".

Няма решения все още по делото за "Врана" и това за горите в Рила на база на това единствено решение на ВКС от 2012 г. Като при тези решения, засега съдийските състави решават автоматично делата в полза на държавата, игнорирайки всички факти и доказателства, представяни от царското семейство

Убеден съм, че истината винаги печели. В случая поради политическото скудоумие на част от сегашния политически елит (и контролирани от него съдии), който е комплексиран от влиянието и реномето на цар Симеон II по света, истината ще ни я наложат от Европейския съд в Страсбург. И все пак Картаген ще падне!

P.S. Все още чакам някой журналист да публикува нещо за многото дарения, които царското семейство е направило в България. Доцент Димитър Кирков написа документалната книга „Царски дарения в полза на България”. Ако иска може да изчисли колко тира с тухли :) има в десетките училища, болници, санаториуми и приюти, които са построени с дарения на царското семейство. 

Материалът на Владимир Каролев е написан за Клуб Z.  Заглавието и подзаглавието са на редакцията. Готови сме да публикуваме и други мнения по темата.

Ключови думи

Коментари

Сори пич, ама този Цар наистина е странна персона с руска връзка! Странна работа, като се има предвид потеклото му!

Циганите берат джилезу, а дедо -- каквото успее.

Дедо бере дърва!

Дайте да направим нещо да спрете да пробутвате тоя смешник Карлев в публичното простанство... викам!

Г-н Каролев. Ако четете вниматерлно, не обвинявам Симеон за имуществени претенции. Подчертах, че цивилната листа е неговата заплата. А всеки човек със заплатата си може да прави каквото си иска. 2. Не ми пробутвайте тъпизми, че Симеон не бил искал "обезщетения". Обезщетенията са нанесени вреди и/или пропуснати ползи. В случая при Симеон ставаше въпрос за ИМУЩЕСТВЕНИ ПРЕТЕНЦИИ! Хайде, холан Аман от лъжци и ръкопляскащи им!

s.barou

Кубици и стинки настрани, след като този Кобург предлага отново да върже България към Кремъл, требе да му се духне под опашката. И на неговия пропагандист Каролев - също.

георги марков

Клуб Зета преставам да ви чета след това поредно изцепление на човек който работи против интересите на България.

Каролев, бедни ми Каролев ченгето си е ченге. Ха плеснете и отново със Симеонушка Крадливи се прегърнете. ЗАСРАМЕТЕ СЕ Г-ДА РЕДАКТОРИ НА CLUB Z

итака

Мнооого диалогично сте настроени. Аргументите ви се обединяват в един: "Те такова животно нема!"

Развеселен

цароблизец

Ковац

Владо,за тази атака питай "стоте интелектуалци", които иската да го реанимират.

Олимпийски Кьтник

Каролев, некой дали ти верва и грош? На дедо цар не са кьтника му е с олимпийски размери!

Трол гьрл

Каролев, Лукара и Симо - три таршиста три весьолих друга, екипаж кочиной наш радной!

роско

Абе, на тоя внук му не се ли казва Хасан? Що не ходи да лобира за мароканските гори? Каролев, курво на Цеко Минев! Да те обичат на Мароко, Тунис, Либия и Алжир любовниците. Този "цар" еба майката на българската природа, да ти ева и туризма, щом аз почивам в Черна гора. Изрод!

Българин

Гледам ви коментарите и не мога да повярвам каква злоба ви тресе срещу Царя и Семейството му! Жалка завистлива хайка, готова да заклеймява, обругава и ругае! Само вижте собствения си език и думите, които употребявате! Не чипа главите да си смените, ще останете същата паплач!

Владо

няма цар. Симеон Сакскобурготски е един мошеник с претенции за цар. А омразата си я спечели сам. И то не заради завист, а като реална оценка на действията му - и като лично облагодетелстване, и като вкарване на България в руския олигархичен капан

БГ

Значи "Царя" и "Семейството му" с главна буква, а сънародниците ти "завистлива хайка" и "паплач". И нагло ми се фраскаш "Само вижте собствения си език". Я се виж какво представляваш, бе?... А! И да не пропусна да ти кажа: От "Царя и Семейството му" дървесата ги боли!

На всяко гърне - меродията, казваше баба ми за специалистите по всичко. Данните за печалби и сеч на горите, които са върнати на Симеон и сестра му и които сега държавата си иска обратно, са от експертиза по делото. Те са точни до запетайката. Въпросното дело се отложи и на следващото заседание "спекулативните" данни ще блеснат официално. Спасение от фактите няма. Дали Симеон ще запази горите - ще реши съдът. Нищо лично към персоната на г-н Сакскобургготски, но въпросът за имотите, които той си "върна" в безпрецедентен конфликт на интереси - (без един), докато беше министър - председател, е показателен. Не само за него самия, но и за "царедворското" отношение на купища политици, които израснаха на гърба му, и си потрошиха краката да му ги връщат в нарушение на всякакви правила, задължителни за "простите" българи. Величаво!

Владо

Дървата за огрев за евтини, а хубавата чамова дървесина е на цена над 100 лв. Каролев да си извади калкулатора - 27 хиляди кубика при цена на кубик около 100 лв наистина прави 2,7 млн. лв.

Българин

Симеон II е Цар на Българите от 28 август 1943 г. Всички държавни, съдебни и административни актове на Царство България и международни договори, по които сме страна са издавани в негово име! Това злобата ви няма да заличи! Никой от вас, хулители, не може да се съизмерва в личността на последния Български Цар! Както казва Блез Паскал: "С охота наричаме Краля Принц за да принизим неговото достойнство!" Няма да го свалите на вашето ниво!

Симеон сам се свали до нивото на лъжлив партиен цървул.

БКК

КароЛев се превърна в адвокат на дявола.

маролев

Долен, мръсен и отвратителен кобургски лакей е нищожеството Каролев! Гъзолизец и свиркаджия на мадридския комарджия и измаминк, който, години наред е бил нещо като мебел в казината на Европа и по света. И в тях е познат с прякора " le crane", което на български се превежда "череп"! Този мерзавец със синя кръв, този наглец и супер крадец, унищожи двуполюсния модел в политическия ни живот, той и престъпниците му министри извършиха чудовищни далавери и продажби на държавна собственост за стотици милиони! Тази гадна кобургска издънка поднесе властта на тепсия на комунистите и на ДС, които впрочем, го докараха в България! Докараха го беден като църковна мишка, потънал в дългове, оскотял и гладен за пари и имоти! И му харизаха държавна собственост за повече от 200 милиона! Премиерстването на мадридския комарджия е най-голямата гавра с народа ни и с хилядолетната му история! Но, както е известно, двуличието, алчността и коварството са фамилна черта на "черепа" от казината по Европа и по света! Като започнеш от дядо му, причинил ни две национални катастрофи, и свършиш точно с негово нищожество - Симеон! А този царедворец на снимката, който някога заплашваше журналистите с кирки и лопати, да продължава да му върти свирки и да му лиже задника! Сигурно Божо Лукарски не му плаща много като съветник и то, нещостното царедворче, отново е решило да позабогатее от мадридския си патрон.

Дарина Павлова

Тва е истината, пичове - България НЯМА талант! Тънем в посредственост - крадлив, необразован цар-менте и ДС агент Камен по всички медии с прочутото си кастрато. И трупата калпава и сценария слаб. Присъединявам се към колегата-читател по-долу и спирам да чета всяка една "медиа", от която изгрее мазната муцка на криволев.

Добринов

Абе цървули, вие ще пишете за Царя! Нищожества долни! Каналии мръсни болшевишки! Десни били! Нищо дясно няма в комсомолските ви кратуни! Царят бил комарджия!!! Що не си напишете селските именца, като сте толкова ербап! Седите си пред компютърчетата и бълвата злоба, злоба и пак злоба! Завистници жалки!

Добринов

Заучените ви фрази за "царедворци, придворни и лакеи", а вие самите сте лакеи на прогнилата ви корумпирана болшевишка република!!! Лижете подметките на комунисти, лъжедемократи и псевдопатриоти и ще плюете по Царя! Нещастници, заслужавате си и Бойко, и Цецка и всичката друга измет!

комуниста

къв е този цар с гащи на жълти петна?

дарина павлович

Камене, ти ли си?

Абе, Добринов ли си, лакейдинов ли си, все там! Все същото нищожество и царски теляк ще си останеш! За твое сведение, нищожен царедворецо, точно мадридският комарджия взе в правителството си само комунисти, деца и внуци на комунистически терористи, изверги и убийци, които наричаха партизани! Цялото му правителство, до един от министрите му бяха от "здрави" комунистически семейства! А самият той, нищожество жалко, дето нещо се слагаш адвокат на кобургския комарджия и международен аферист, дойде в България беден като църковна мишка, алчен

Лакейдинов

продължение до Дъбринов - лакейдинов! Та, нищожество жалко, да продължа с фактите - мадридският комарджия и международен далавераджия и просяк, дойде в България беден като църковна мишка, проиграл в казината на Европа и по света всичко, което е имал, алчен, злобен, овълчен и гладен! Точно затова се подчини безропотно на ДС и на комунистите и ги сложи в правителството си! Мадридският комарджия, нещастнико Лакейдинов, царски лакей и гъзолизецо, е най-голямото зло, сполетявало нещастната ни държавица в по-новата й история! Най-голямото зло! така, както дядо му си остава най-голямото зло в историята ни през миналия век! А ти, Добринов, пардон, лакейдинов, със исгурност доста си се обллажил от управлението на комарджията! да не би ад си един от четиримата кобургски мерзавци и престъпници, които са си поделили по четвърт милион долара само от продажбата на ЕРП-тата? Или да не иб да си носил папките на супер престъпника Милен Велчев, който, преди да дойде и да загроби България с чудовищната далавера с външния дълг, е бил просто едно некадърно брокерче, което е било пред уволнение, не само поради некадърност, а и за злоупотреби! Обаче, какъв супер милионер излезе от "царското" управление, нали? за брат му да не говорим! Скрий се бе нищожество кобургско, дето си се писал Добринов! Скрий си мазната и тлъста лакейска физиономия. И със сигурност - цървулът си ти! Той, мадридският комарджия такива си беше избрал, като теб, да го хвалят и да ес правят, че не виждат престъпленията му!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.