Борис Вангелов ще ръководи Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), съобщи пресслужбата на Министерски съвет.Борис Вангелов Борисов е магистър по право и по история и география към Велинотърновския университет "Св.Св.. Кирил и Методи". Сега кара докторантура в същия ВУЗ по специалността "Конституционна история на балканските държави", организатор на събития за историческите български общности.

Вангелов е юрисконсулт на Фондация ВМРО и водеше кандидат-депутатската листа на "Патриотичния фронт" от Габрово, но там воеводите не успяха да вкарат народен представител.

Вангелов оглавява Агенцията за българите в чужбина след конкурс, в който за поста се бореха общо 9 кандидати. Сред тях не беше приятелката на икономическия министър Божидар Лукарски Ива Йорданова. По време на управлението на служебното правителство на Георги Близнашки тя бе назначена за зам.-председател на ведомството, но след брожения на българските общности зад граница, се отказа от държавната служба.

Вангелов членува в клуб на притежателите на народни носии и обича да изпълнява песни от македонската етнографска област, както личи от видеото.