"Изненадах се от номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Но тя е политик, работата й е да прокарва визия за реформата. Англия е имала два пъти вътрешен министър жена. В Холандия, Германия и Италия жена е министър на отбраната. Бъчварова ще проведе реформата с ръката на Желязна лейди". Това каза пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

"Ако аз знам кои хора ще бъдат избрани (за шеф на ДАНС и главен секретар на МВР) значи в България няма държавност. Това е работа на МС и премиера. Тези хора трябва да внушават доверие в обществото", каза още Андреев. 

Според депутата от Патриотичния фронт Валентин Касабов трябва да има по-голяма диалогичност в коалицията. Патриотите изразиха недоволство от факта, че номинацията на Бъчварова бе обявена без да бъде съгласувана с тях. Касабов обаче е убеден, че рокадата в МВР е катализирала процесите и това е довело до освобождаването на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар Светлозар Лазаров. "Най-много пищяха ДПС от тези смени. Това е правилният подход", заяви Касабов.