Народният представител от БСП Мая Манолова изненадващо се изказа в подкрепа на министъра на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков.

В единствения сектор, в който започнаха реформи, реформаторът си тръгна“, констатира Манолова в ефира на бТВ.

Според нея Румяна Бъчварова се изявила като добър политик, но нямала нищо общо с МВР. Мая Манолова нарече промените „кадрово овладяване на службите“.

Вучков демонстрира достойно поведение с това, че си подаде необратимо оставката и спечели в морален план. Той защитаваше каузата „реформи“, а Бойко Борисов защитаваше каузата „власт“, продължи с добрите думи за Вучков Мая Манолова.

Червеното острие прогнозира дълъг и безпроблемен живот на правителството, защото „когато си си уредил пари за харчене – 16 милиарда, и когато си овладял всички служби, това означава, че се каниш да управляваш без реформи“.

Манолова попита какво се е променило миналата седмица, за да промени Бойко Борисов така рязко позицията си. Тя припомни, че самият премиер от няколко месеца обяснява, че и Писанчев, и Лазаров се стараят и са професионалисти.

„Обяснението трябва да бъде направено от премиера – защо след като са професионалисти, реши да ги отстрани“.

Мая Манолова нарече формулата на управление „4 плюс“, като плюсът е Движението за права и свободи. Като довод тя посочи подкрепата в парламента при гласуването на споразумението за заем до 8 милиарда евро.

„Очевидно е, че ДПС са не просто резервната гума, те са основна гума или част от кормилото дори“, описа ситуацията червената депутатка.

Тя отхвърли твърдението на Пламен Орешарски, че задкулисието днес било повече отпреди, защото днес всичко било пред завесите.