Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акциите на технологичният гигант Apple, който е и най-голямата американска компания по пазарна капитализация (б.р., по последни данни над $737 млрд.), влизат в индекса Dow Jones Industrial Average, съобщи Ройтерс.

От 19 март производителят на iPhone и iPad ще измести от базата за пресмятане на стойността на показателя легендарната американска компания AT&T, която присъстваше в индекса от почти цял век насам.

Промяната показва не само засилващото се влияние на Apple в потребителската индустрия, но и значението на технологичния сектор в съвременните икономика и общество.

Влизането на Apple в елитния клуб на 30-те компании, където присъстват имена като Microsoft, General Electric, Boeing, Coca-Cola, McDonald's и други, се очакваше още от юни м.г., когато компанията направи сплит на акциите си, като намали номинала им седем пъти и направи книжата по-достъпни за дребните инвеститори.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.