Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Audi стана най-големият производител на луксозни автомобили в света, като изпревари BMW, съобщи Блумбърг. За първите 2 месеца на годината Audi е продал 242 400 коли - с 383 повече, отколкото BMW. 

От 9 години насам BMW държеше лидерската позиция в луксозния сегмент.

Лекото надмощие на притежаваната от Volkswagen марка дава сигнал за засилващата се конкуренция при производителите на скъпи коли. През последните месеци продажбите на Mercedes-Benz, който е номер 3 на пазара, нарастват по-бързо, отколкото тези на Audi и BMW.

Audi, който все още не е държал първенството по продажби за цяла календарна година, ще пусне на пазара 17 нови или обновени модели през 2014 г. Сред тях е новата версия на култовата спортна кола ТТ. През следващите 5 години компанията смята да инвестира 22 млрд. евро, за да задържи темповете си на растеж.

Февруарският бизнес на Audi беше подкрепен от скок с 43% на продажбите на компактния автомобил A3 и 32% ръст при всъдехода Q7.

За първите 2 месеца Audi има ръст от 9,3% на продажбите си при 8,9% увеличение за BMW и 17 на сто за Mercedes. Добрите резултати на Mercedes се дължат на голям интерес към модела CLA и новата версия на флагмана S-клас.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.