"Левски" се похвали официално с първия мащабен дарител от кампанията "Левски е твой". Става въпрос за 6-цифрено дарение от фирмата "Аква Темпус" ООД, като не се уточнява точната сума. А за съответните пари са получени акции, които пък собственикът Тодор Батков дава на всеки, който внесе пари.

На официалния си сайт "Левски" твърди, че кампанията привлича все повече привърженици.

Утре, петък, по текущи въпроси ще заседава управителният съвет на клуба. Ще бъдат обсъдени финансови казуси, дарителската акция, а също така една тема, която разтърси родния футбол в последните дни: последните решения на Дисциплинарната комисия (ДК) на БФС.

Припомняме, че на "Герена" се вбесиха от наказанието на Козмин Моци от "Лудогорец" за червения картон и показаните средни пръсти в Ловеч - 1 мач и 3000 лева глоба. Както и от мълчението на ДК за маймунските звуци от агитката на ЦСКА и счупената ограда по време на дербито с "Локомотив" в "Надежда".

Тази сутрин новият човек в "синята" управа - журналистът Васил Колев, разбуни духовете с пост във фейсбук, в който обеща, че ще предложи на УС да бъде обсъдена възможността "Левски" да се обърне към ФИФА или Арбитражния спортен съд в Лозана (!) с искане на служебна победа, ако Моци играе в неделя на дербито в Разград. 

Мотива на Колев е, че румънският защитник е трябвало да бъде наказан за минимум две срещи. Най-малкото се очаква "Левски" да разпространи декларация, в която отново да се опълчи на футболния дисцип. Припомняме, че преди Нова година Георги Иванов-Гонзо и Константин Баждеков се срещнаха с ДК, за да изчистят "някои недоразумения" между клуба от "Герена" и комисията. През миналия и настоящия сезон "Левски" е може би най-глобяваният и санкциониран елитен тим - най-вече заради публиката си.