Неизвестни засега лица откраднаха компютъра на д-р Йоханес Пейл, личен лекар на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, съобщи германският в. "Билд". Все още няма информация дали в откраднатия лаптоп има данни за Шумахер, Нико Розберг и други известни пациенти на лекаря.

Крадците са задигнали също няколкостотин евро, рецептурни бланки и други вещи от клиниката на д-р Пейл в събота или неделя.

Това е пореден случай с криминален отенък, свързан с пилота, който на 29 декември 2013-а падна тежко по време на ски ваканция във френския зимен корорт Мирабел. Докато Шуми още беше в кома през миналата година, от болницата в Гренобъл бе откраднат медицинския му картон. По-късно заподозреният мъж се обеси в килията си в Цюрих. Преди това той се опита да продаде документите на медии от различни държави за 50 000 евро.

На 9 септември м.г. Шумахер бе изписан и преместен в дома си край Лозана, където съпругата му Корина превърна луксозния им дом в нещо като клиника за рехабилитация. Германецът се възстановява много бавно, а напоследък липсва официална информация какво е състоянието му. Нищо чудно след кражбата сега отново да тръгнат спекулации. От началото на годината Корина продаде някои имоти, за да финансира скъпото лечение.