Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кой е русофил и кой е русофоб? Добре е да постигнем поне някакво елементарно съгласие по този въпрос, защото употребата на двете думи застрашително зачестява. Едни се самоопределят с тях, други се обиждат с тях. Трети обаче искаме да знаем кой какво влага в тези думи, за да не стават обърквания.

И понеже никога не бих искал да бъда определян с някое от двете понятия – нито аз, нито някой от близките ми – реших да бъда прекалено внимателен с употребата им. Защото ми се струва, че идеята за разделението е опорната точка на опорните точки. Или си русофил, или си русофоб... Допуснем ли да стоим зад подобни етикети,

вече сме в капана.

Не може разумен човек да позволи да бъде класифициран по оста фили/фоби. Без значение дали пред популярните наставки стоят руснаците, американците, германците, турците, китайците дори. Предпочитам да вярвам, че всички хора са -фили и виждат доброто във всички други около себе си. Харесвам Висоцки, харесвам и Франк Синатра. Това къде ме поставя по скалата?

Харесвам и Гари Каспаров. Това дали ме прави русофил? Любимият ми роман е „Животът и невероятните приключения на войника Иван Чонкин“. Това какъв ме прави? Възхищавам се чисто професионално от изпипването на новинарските емисии по руските телевизионни канали. Вече съм русофил, нали?

А сега да започна ли да изреждам примери от американския свят, на които се възхищавам?

Спосибо very much!

Отказвам да падна в капана на опорната точка, която дели хората на русофили и русофоби. Ако не одобряваш политиката на Путин, ставаш -фоб. Ако не наричаш Европа гейропа, ставаш -фоб. Ако не оправдаваш войната в Източна Украйна, ставаш -фоб.

Забелязал съм, че с думата „русофили“ се самонаричат хора, според които България винаги трябва да приветства политиката на Русия, да одобрява действията на руското ръководство и да симпатизира на идеите на руското ръководство. Напълно легитимен избор за всеки, особено в една свободна държава като България. На коя Русия обаче?

Ако не разбирате въпроса, мога да заместя Русия с Германия, за да стане по-ясно. Има хора – дори и в историята, които са убедени, че България винаги трябва да върви заедно с Германия. Коя Германия обаче? На Конрад Аденауер или на Адолф Хитлер?

И понеже в руския случай това разграничение не хваща дикиш – поне моят опит за разговори показва това, затова мисля, че е по-правилно да приемаме самоназоваването с думата „русофил“ като упражняване на Чл. 37, ал. 1 от Конституцията на Република България:

"Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними."

Както всеки има правото да се определи като християнин, мюсюлманин или евреин, без никой да има право да изпитва тази принадлежност и да търси логическите несъответствия, така и всеки има правото да се нарече русофил. Въпрос на вяра е.

Русия или Кремъл?

Нещата могат да станат още по-разбираеми, ако заменим „русофил“ с „кремълофил“. Дълга тема е защо не малко хора се чувстват съпричастни към политиката на самодържеца на Кремъл (който и да е той), но тази съпричастност е факт. Замяната на думите може да направи разговора малко по-трезвен и да го различи поне малко от агиткаджийското противопоставяне „левскари-цесекари“.

Когато десетки хиляди руснаци протестираха мълчаливо след убийството на Борис Немцов, това какви чувства предизвиква у русофила? Тези хора също са руснаци. Но понеже т.нар. русофил отхвърля тяхната позиция, то по-коректно би било да го наричаме кремълофил. Т.е. съгласие с политиката на ръководството.

В последните месеци кремълофилите изпитват сериозна трудност с намирането на доводи в подкрепа на политиката на Владимир Путин, но все пак се справят. Следват малка част от противоречията, които вие може и да забелязвате, но религиозно привързаните не намират за важни.

Пропагандата казва, че:

Русия е нападната – всеки е свободен да усеща света по свой начин, но човечеството се е научило да различава факти от чувства. Ако има нападната държава, то тя е съседна на Русия, а не Русия.

Опонентите на Русия са фашисти – историята обаче помни, че фашизмът е система, която не търпи различните – евреи, роми, хомосексуални. Точно Русия на Путин приема закони, които ограничават свободите, а антизападните протести – дори и у нас – не пропускат да почетат „еврейските заговори“.

Америка иска да попречи на сътрудничеството между Европа и Русия – с коя Европа иска да си сътрудничи Русия? С тази, която нарича гейропа или с тази, която обвинява във „вероломно нападение“ заради наложените санкции?

Путин направи много компромиси като прие примирие в Източна Украйна – нали нямаше общо със сепаратистите? Как така успя да направи много и да ги убеди да приемат споразумение?

Всички знаем, че американците... - да, те убиха Немцов, те свалиха и малайзийския самолет. Не ни трябват доказателства. Това го чух по националното радио.

И още много и много примери, които показват, че логиката не е част от полето на действие на понятието „русофил“. За всички ни ще бъде по-лесно да не попадаме в капана и да не се опитваме да делим българския народ на русофили и русофоби. Както не се делим на християни и христофоби, мюсюлмани и ислямофоби, и т.н. А който се чувства добре в състоянието на религиозна привързаност към Кремъл, да бъде така добър да подаде необходимите документи в Дирекцията по вероизповеданията.

Ключови думи

Коментари

Много вярно. Особено настойчив е Андрей Райчев.

гяур

Не, Бедров, объркал си се. Съвсем в реда на нещата си е да не харесваш Путин и да не одобряваш войната в Украйна. Това не те прави русофоб. Народа го делят на "фили" и "фоби" ония грантови пезевенци, които на националния му празник бълват хейт срещу Русия. Готино щеше да е да ни беше освободил САЩ, ама на, някак не му се е получило.

Жени

Ходиш под всички материали и пишеш едно и също, явно не можеш да го запомниш и си го повтаряш до пълен амок. От това то не става по-умно.

Развеселен

аз прозападен, фен на европейските ценности и на САЩ, вчера празнувах националния празник и чувствам признателност към Александър ІІ и руското царство. Така че едва ли САЩ ни надъхва за каквото и да е било. Разберете, мурзилки, на западният свят му е все тая какво правите в тъпата си азиатска държава, дето осира една шеста от целия свят. Дори им е по-изгодно да не се занимават с Украйна, която е една проядена от болшевишка корупция кочина. Причината да оказват съпротива е, че на вас една шеста от териториите на планетата не ви стигат, а искате всички да живеят смотано и нещастно като вас. Това е всичко.

Стоев

Русия е носила само черно робство на народите, на които се представя лицемерно като приятел ! "... ДНЕС МАФИОТСКА КГБейска БАНДА на Путин, състояща се от окървавени узурпатори, МЕЧТАЕ да глътне освен п-в Крим и нашата БЪЛГАРИЯ ! РУСИЯ Е ДЪРЖАВА НА ПАЛАЧИТЕ ! ДА СИ ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ПРИЧИНА ЗА ГОРДОСТ И СТОПЛЯ СЪРЦАТА НА РУСНАЦИТЕ ! ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ВИСОКО ПЛАТЕНА И ЗАПАЗЕНА САМО ЗА КОМУНИСТИ РУСИЙО - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ТИ СИ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНА ОТ РАК НА КРЪВТА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ СМЪРТТА ТИ ! -------------- Русия - територия за узаконено насилие ! РУСИЙО, ЗЕМЙО БАНДИТСКА, РУСИЙО, ЗЕМЙО КРАДЕНА И ОБСЕБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ, РУСИЙО, ТИ, САТАНИНСКАТА, ПОДЛАТА, ЛУКАВАТА, ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА, ТИ, ЧЕРВИВА ГНИЕЩА МЪРШО ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ, ТИ, ЗЛО ПСЕ РУСИЙО ... БОГ ДА УБИЕ БЪЛГАРИТЕ - РУСКИ АГЕНТИ - ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА... ! ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО - РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА ... ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО, ТИ УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ ! СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО ! ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ! НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ, ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО ! ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО - ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО... АМИН ! ------------------------------------------------------------------- речник: сиктир - марш от тука, пръждосай се от тука... -------------------------------------------------------------------

лупи

Бедров, този път не пожелах да те прочета докрая,защото цялото ти "творение" е лицемерно. И ще ти кажа защо. Ти, заедно с ClubZ и Дойче веле също спомагате за това разделение на хората. И то доста им помагате. Оставете всеки да се определя както си иска и точно на днешния ден не правете едни българи по-българи от другите.

алекс

лУПИ лУПИИИ залупен ще да си останеш. Ама и на теб някой друг ти е виновен?

Коя Германия ли? Ето какво казва Германия на Адолф Хитлер по въпроса за националния ни идеал - обединението на всички български територии: “Особено ни вълнува поправянето на извършената на времето неправда спрямо България. Сега‚ след като германският народ‚ със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия‚ вярваме‚ че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата война една историческа отплата.”

Статията е чудесна. Ще си позволя единствено да препоръчам на автора да чете повече истинска история за периода след Първата световна война, за социалните и икономически реформи и управлението на Германия след 1933 г и за причините за Втората световна война. Повече факти и по-малко американски филми.

Да бяха само американските филми, с мед да го намажеш автора... Но той заплатата си получава от САЩ в настоятелството на фондация "Америка за България".

denim58

Хареса ми статията.Накара ме да се замисля, аз към кои се числя, русофоби или русофили?! Не , не се числя към никои, аз обичам истината, предпочитам истината за нещата, които се случват в съвременна Русия, а те не са никак хубави. Как да вярваш на руските медии, които са 100%под контрола на Путин...Изобщо как да повярваш на Путин, когато той едно говори, а друго върши?! Може би ще станем свидетели на забраната на произведенията на Пьотр Илич Чайковски, заради неговата хомосексуалност, така както отново беше забранен Солженицин?! Времето ще покаже.

А на европейските медии вярваш ли?

веско

Тя самата статия е опорна точка, тъй като има за цел да ни внуши непукизъм по отношение на това кой какво мисли.Само че както се казва „всичко тръгва от главата„.Все пак като четеш редовно Иван Бедров виждаш някой тендеции които трябва да се отбележат, а именно че всички статии са със знак плюс в посока ес и особенно германия„все пак от там идва заплатата„ и дотук всичко е нормално.Неразбирам обаче каква е тази потребност постоянно да поучаваш хората от коя страна рита коня.Любимата на г-н Бедров Германия и ЕС са ни докарали две национални катастрофи и са ни отнели половината територия през последните 1300г ,това е което са направили за нас ...а и много обичат да ни дават заеми с които да си купуваме иначе готините мерцедеси и т.н.Русия е идвала един път в България преди 137г и ни е върнала държавата и държавноста и втория път дойдоха от СССР да строят комунизъм от който след 25 години още има какво да се краде....а да и не ни разпуснаха армията.Не че има значение с кой си когато си малък но не бива да се пренебрегват фактите и втози смисъл аз не бих заложил като вас на Шарлитата да ни спасяват от рязаните бургии дето идват отдолу.

Сия

Скъсай си свидетелството за завършен четвърти клас и всички следващи, ако твърдиш със своеобразния си правопис, че ЕС е причинил двете национални катастрофи. Пък и Германия не е причината сама по себе си. Все някой друг ти е виновен. Освен ако не се казва Русия, разбира се.

алекс

абе то от отговор или обяснение нямаш нужда защото никога няма да вденеш с комунално полираният ти мозък. по принцип може и да нямаш такъв въобще?

Развеселен

и все пак в националните катастрофи от ЕС имаме тоалетна хартия, банани, шоколад и други такива екстри от нормалния живот. А да - и наистина НЕ ходим в доброволния затвор, наречен казарма. Изяж се от яд, мурзилка.

препоръчвам ти да гледаш филма "Изток-Запад" - разтърсващ френско-руски филм, сниман в България, с участиено на Олег Меншиков, Сандрин Бонер, Катрин Деньов, Сергей Бодров и Николай Бинев.

Георги

--------------------------------------------------------------------- За всичките злини, които се случват на българите днес, са виновни подлите, долните, презряните, мерзките, гнусните злодеи, московските учители от отряда на Кремълската червена мафия. Тази клика от професионални узорпатори, крадци и убийци, по свой образ и подобие програмираха и създадоха българската комунистическа кървава шайка БКП-БСП, сборище на извратени подлеци - предатели на България, клика от обучени в Москва палачи - кръвопийци. Вие, млади хора, ще дочакате окончателното сгромолясване на Русия - Империята на Злото ! Ослушайте се ! Вече трещят шевовете на останалата половина от залепената с кръв злокобна руска империя. Помиришете ! От към Русия се носи на талази миризма на леш ! Ще потекат червени реки от кръвта на избитите от руснаците милиони човеци - мъченици. Душите на жертвите и днес витаят над комунистическа Русия и чакат деня на Възмездието ! Властелина от КГБ-ФСБ - Путин, направи голямо добро на човечеството, обедини хората от целия свят в омразата им към червените руски порочни мутри и този път Съдбата няма да отложи Гибелта на неизмеримото Зло - Русия ! В деня на кончината на хищника Русия, ще чуем камбаните на Радостта ! Бог ще Въздаде Правда на Русия според делата и ! 

Радев

Бедров, преди да напишеш и ред по темата, трябваше ясно да декларираш: Аз съм член на настоятелството на "Отворено общество", т.е. съм на хранилката и получавам заплатата си от Джордж Сорос и в това си качество прокарвам съответните внушения, а не да каканижеш за някакви си опорни точки. Докато официално не лъснат зависимостите на такива като теб, Генов, Цонева, Минчев, Кръстев и останалите грантови хрантутници, всякакъв разговор е безсмислен. В този смисъл горещо приветствам действията на прокуратурата по сигнала на иначе крайно неприятния Недялко Недялков срещу основните лица на "Протестна мрежа" и начина, по който се финансират.

Радеф

Ооо, Радев, айде, закъсняваш. Още малко и нямаше да ти зачетат тролската надница

Развеселен

Сорос всъщност е левичарско говедо и той, просто не е путиноид като теб

Без да имам нещо общо със Сорос и разните там фондации, нито с Бедров и настоящия сайт, нито пък някой ми плаща за политическите ми представи за света, съм абсолютно съгласна с автора.

Георги

Радев, некролога ти се подава от джоба... Марш на гробищата !

Мислех си, че освен Сидеров и Петър Волгин, други побъркани в България няма-но уви.Като гледам какво става под прекрасния анализ на Иван Бедров,тръпки ме побиват.Егати сбърканата нация! Тя и Русия няма нужда от вас бе-от такива поклонници и познавачи и на Путин може да му прилошее,драги ми "Веско" и цялата паплач по-надолу.

Развеселен

споко, те са стотина идиота, които това им е работата - обикалят, протестират, пишат глупости по форумите. Иначе са доста за цялата страна, но не достатъчно, че да определят бъдещето ни.

Durutti

Бедров, едно време каканиженията ти бяха по-оригинални, сега си го ударил през просото. Елементарни опорни точки, повърхностни внушения, никакъв опит за балансираност. Да, когато едни хора правят факелни шествия в чест на Бандера, това е фашизъм. Когато паравоенни формирования като "Азов" събират неонацисти от цяла Европа, това е опасно. Ако не вярваш, виж фоторепортажите на Георги Кожухаров от "Дневник". Да се правиш на ударен за тази неща и да изкарваш всеки несъгласен с партийната линия долен путинист не е рационално, не е готино, не е забавно. По най-тъпанарски начин ставаш интелектуален съучастник точно на тези антидемократични процеси, които уж громиш с беззъба ирония.

кирил

Нормалните руснаци тотално се изнасят от русия в момента - а в България само идиот, мелез или платен трол може да защитава путин и кгб мафията!!!!

руското посолство е обогатило речника на мурзилките си. Към седераст, толераст, соросоид, протестър са орибавили грантов хрантутник. Днес вече на няколко пъти се сблъсках с този словесен шедьовър. Венаги съм се питал дали породата мурзилки изпитват срам от словесното си робство!

Ако робство е да си предан на България, то какво да кажем за онези, поставили се доброволно за подлоги на презокеански кравари срещу жълти центове?

Каквото и да пише г-н Бедров, смятам, че издържахме стрес теста на Кери с отличен. Американците разбраха, че ние няма и не може да очакват от нас да им бъдем надежден, даже никакъв съюзник за някакви планове срещу Русия. Колкото и да са платили на своите НПО-та. Аз съм доволен. Да си взимат стратегиите и да ходят при пановете, ако и от там не ги изгонят. Защото никой на този континент не иска да става пушечно месо за интересите им.

Защо ли в този грантов сайт разумните и пробългарски мнения отнасят само минуси от небългари и презокеански слуги?

Стоев

--------------------------------------------------------------------- За всичките злини, които се случват на българите днес, са виновни подлите, долните, презряните, мерзките, гнусните злодеи, московските учители от отряда на Кремълската червена мафия. Тази клика от професионални узорпатори, крадци и убийци, по свой образ и подобие програмираха и създадоха българската комунистическа кървава шайка БКП-БСП, сборище на извратени подлеци - предатели на България, клика от обучени в Москва палачи - кръвопийци. Вие, млади хора, ще дочакате окончателното сгромолясване на Русия - Империята на Злото ! Ослушайте се ! Вече трещят шевовете на останалата половина от залепената с кръв злокобна руска империя. Помиришете ! От към Русия се носи на талази миризма на леш ! Ще потекат червени реки от кръвта на избитите от руснаците милиони човеци - мъченици. Душите на жертвите и днес витаят над комунистическа Русия и чакат деня на Възмездието ! Властелина от КГБ-ФСБ - Путин, направи голямо добро на човечеството, обедини хората от целия свят в омразата им към червените руски порочни мутри и този път Съдбата няма да отложи Гибелта на неизмеримото Зло - Русия ! В деня на кончината на хищника Русия, ще чуем камбаните на Радостта ! Бог ще Въздаде Правда на Русия според делата и ! 

Бодър

Този път слабичко и повърхностно.

темерут

Авторът започва с разграничаване от фили/фоби оста, но после сам с желание се поставя на нея с едностранчивото си отношение.

aleks

не само темерут ами и кух?

User

Някои хора въобще не правят разлика между СССР и Русия. Разликата е огромна! Едното не е страна, докато другото е страна, където живее народ. Народ, който страда от собствени сънародници, които не се считат за руснаци а за комунисти. Паметника на цар освободител също няма нищо общо със СССР нито Руски паметник до солни пазар в София, където от време на време се появява някакъв Комунист-не и българин и вее някакъв червен плат.

zakkwylde

Човек, който се прекланя пред Висоцки и се възхищава от Иван Чонкин, такъв човек е трайно отровен от руските културни особености и следователно няма трезв поглед по темата. Той няма как да разбере, че имаме работа с една варварска, антицивилизационна култура, въплътена в т.нар. русский мир. Непредубедените виждат в историята на Русия и руската нация един безкраен източник на зло, без значение кой е моментния сатрап в Кремъл. Московският режим е само следствие на дивашката, робска популация, която населява онези земи.

Бегай бързо да се лекуваш! Макар че най-вероятно вече няма надежда за теб.

Заки, когато любимите ти европейци все още са дефекирали през прозорците директно на улицата, в Русия са строили църкви с позлатени кубета...

Развеселен

аз не съм почитател на руската култура, а на политиката им съвсем не, но не мога да отхвърля цял един народ на база на управляващия режим. Испания е отговорна за геноцида в Южна Америка и допреди две-три десетилетия беше праволинейна фашистка държава, а сега е стожер на демокрацията и толерантността. Руснаците не са имали шанс да получат нормален управник, освен единици като Александър ІІ-ри и добронамерения, но безпомощен Елцин. Ако Немцов бе станал президент вместо Путин другояче щеше да изглежда цялата им страна днес. Аз вярвам в човешката природа и съм убеден, че един ден Русия ще е част от света, която ще помага и няма да пречи. За жалост този ден все още е твърде далечен, това е всичко.

Мурзилката е тъжно същество, което отдавна е престанало да бъде човек, но все още не се е превърнало в истински рушняк.

Толерастчето е тъжно същество, което отдавна е престанало да бъде човек, но все още не се е превърнало в истински пиндостански кравар.

другоселец

С каква цел ни се втълпява, че руснаците ни обичат? Преди години на морето руско семейство ми каза, че на една "плюнка" земя сме имали всичко, а не сме си били мръднали пръста! Аз само отговорих, че никой не избира къде да се роди, но въпросът си остава. Кой, защо и с каква цел насажда мнението, че руснаците ни били обичали? Вие как мислите?

А на кого е изгодно да си мислим, че ни мразят? Я помисли ти!

Стоев

--------------------------------------------------------------------- За всичките злини, които се случват на българите днес, са виновни подлите, долните, презряните, мерзките, гнусните злодеи, московските учители от отряда на Кремълската червена мафия. Тази клика от професионални узорпатори, крадци и убийци, по свой образ и подобие програмираха и създадоха българската комунистическа кървава шайка БКП-БСП, сборище на извратени подлеци - предатели на България, клика от обучени в Москва палачи - кръвопийци. Вие, млади хора, ще дочакате окончателното сгромолясване на Русия - Империята на Злото ! Ослушайте се ! Вече трещят шевовете на останалата половина от залепената с кръв злокобна руска империя. Помиришете ! От към Русия се носи на талази миризма на леш ! Ще потекат червени реки от кръвта на избитите от руснаците милиони човеци - мъченици. Душите на жертвите и днес витаят над комунистическа Русия и чакат деня на Възмездието ! Властелина от КГБ-ФСБ - Путин, направи голямо добро на човечеството, обедини хората от целия свят в омразата им към червените руски порочни мутри и този път Съдбата няма да отложи Гибелта на неизмеримото Зло - Русия ! В деня на кончината на хищника Русия, ще чуем камбаните на Радостта ! Бог ще Въздаде Правда на Русия според делата и ! 

до другоселец

Обичат ни, как да не ни обичат! Толкова ни обичат, че изкупуват земята ни! Виж Лужков какво направи. Пък и сега, когато Путин за да закрепи рублата иска да амнистира капиталите на олигарсите, дето си ги кътат в чужбина,още повече русофили и у нас ще се навъдят. Произхода на капиталите на нашите родни олигарси е тясно свързан с руските мафиотски капитали. А страна, в която произходът на капиталите няма значение, е рай за всеки мутрофил бизнесмен. Те това са корените на неорусофилството, но за блеещото стадо остават само приказките за "православни оси", широки славянски души, двойни освободители и великата руска култура. Е, естествено не всеки руски творец има подходящата за русофилството ориентация. Затова, както по-горе се е изказъл един форумец, русофобите обичаме Михаил Булгаков, а русофилите - Александър Фадеев.

д-р Петроff

Защо никой не разбира и не казва,че има и трета категория,освен фили и фоби.Има РУСОМРАЗИ-RUSOODIUMI,които напълно обосновано мразят Русия на Путин.

приф.Райков

Русия е носила само черно робство на народите, на които се представя лицемерно като приятел ! "... ДНЕС МАФИОТСКА КГБейска БАНДА на Путин, състояща се от окървавени узурпатори, МЕЧТАЕ да глътне освен п-в Крим и нашата БЪЛГАРИЯ ! РУСИЯ Е ДЪРЖАВА НА ПАЛАЧИТЕ ! ДА СИ ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ПРИЧИНА ЗА ГОРДОСТ И СТОПЛЯ СЪРЦАТА НА РУСНАЦИТЕ ! ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ВИСОКО ПЛАТЕНА И ЗАПАЗЕНА САМО ЗА КОМУНИСТИ РУСИЙО - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ТИ СИ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНА ОТ РАК НА КРЪВТА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ СМЪРТТА ТИ ! -------------- Русия - територия за узаконено насилие ! РУСИЙО, ЗЕМЙО БАНДИТСКА, РУСИЙО, ЗЕМЙО КРАДЕНА И ОБСЕБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ, РУСИЙО, ТИ, САТАНИНСКАТА, ПОДЛАТА, ЛУКАВАТА, ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА, ТИ, ЧЕРВИВА ГНИЕЩА МЪРШО ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ, ТИ, ЗЛО ПСЕ РУСИЙО ... БОГ ДА УБИЕ БЪЛГАРИТЕ - РУСКИ АГЕНТИ - ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА... ! ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО - РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА ... ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО, ТИ УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ ! СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО ! ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ! НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ, ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО ! ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО - ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО... АМИН ! ------------------------------------------------------------------- речник: сиктир - марш от тука, пръждосай се от тука... -------------------------------------------------------------------

Ст.Станков

Нека не бъркаме антисъветизма с русофобията? Антисъветизмът не е русофобия!

БРЕ,БРЕ,

ЧЕ ТО много "антисъветисти",много русофоби се извъдиха,бе.Че ние ще надминем поляци,унгарци и чехи по време на техните протести през 60,70,80 години.Ама сега,през 2015 г.Напразно,русофилите сме 85%,ама както сте я подкарали,ще гониме стоте,както казваше един бивш ръководител.

cos

Аз не знам защо тези които обичат Сталин и са на подчинение на Путин са русофили, а такива като мен, които обичат творчеството на Чайковски, Пушкин, Чехов... сме русофоби.

Ако слушаш Бедров с когнитивния дисонанс - така е! :)

Мунчо

Русофил,русофоб,какво значение има това ако първо не сме БЪЛГАРОФИЛИ?Ако политиката на Русия не съвпада с интересите на България,какви трябва да сме-фили или фоби?Защо някои бетонни глави си мислят ,че трябва да сме русофили на всяка цена?

Те там е проблема Мунчо...Ударил си десятката. Някои си мислят, че трябва да сме русофили на всяка цена. На това заболяване му казват специалистите психиатри стокхолмски синдром.

"А който се чувства добре в състоянието на религиозна привързаност към Кремъл, да бъде така добър да подаде необходимите документи в Дирекцията по вероизповеданията." ... или да подаде документи за виза в руското посолство

Лично аз съм българофил!Точка!

У някои сънародници омразата към Русия е по-силна от любовта към България!

Прав си! Да им се чудиш на акъла на Раковски, Левски и Захари Стоянов как нямат капчица любов към България! Да се забранятЧ Да се изучава само Путин и тук таме Сталин!

до БРЕ,БРЕ от БРЕЙ!

ВИЕ сте 85% по данни на социологически агенции на болшевики милионери, а те са известни с две неща - лъжат и крадат!!

г

Виждам, че си русофоб, Бедросян

Личен лекар

Тони Филипов, д-р "Не е необходимо да сме русфоби, още по-малко се налага да обявяваме Русия за враг. Но историята показва, че тя е като тъщата, любовта към нея е право пропорционална на разстоянието. Влезе ли ти в къщата, любовта излиза през другата врата. Още навремето големият русофил Драган Цанков беше отбелязал, че руснаците бъркат притежателните местоимения мое и твое. И още ги бъркат. Жителите на Черноморието тепърва ще установят, че те не правят разлика и между туризъм и окупация - където и да отидат се държат като окупатори и пият като туристи. Та казвам, че не съм русофоб, но мога да стана и със сигурност ще стана, ако националните предатели ме принудят да избирам между Европейския съюз и Евразийския."

дърт

За разлика от британските "туристи", които си пиянстват не съвсем мирно и кротко, епребили някой и друг барман, търсят ромчета с "благотворителна" цел и други подобни "цивилизовани" изцепки.

Коментатор

Ах, Иван, напишете веднъж нещо за Борисов, за Цветанов, за Плевнелиев, за Прокопиев. Съберете смелост, Иван, моля ви - ще бъде интересна дописка :)

БЪЛГАРИНЪТ57

"Мощната многовековна руска пропаганда още от епохата на Възраждането до днес, незнанието и незаинтересоваността на голяма част от българите да научат историческите факти и събития от своето минало, им пречи да направят своите изводи за същността на руската политика, която е векове наред последователно антибългарска. Русофилите са средство за унищожение на България."

христов

Русия е носила само черно робство на народите, на които се представя лицемерно като приятел ! "... ДНЕС МАФИОТСКА КГБейска БАНДА на Путин, състояща се от окървавени узурпатори, МЕЧТАЕ да глътне освен п-в Крим и нашата БЪЛГАРИЯ ! РУСИЯ Е ДЪРЖАВА НА ПАЛАЧИТЕ ! ДА СИ ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ПРИЧИНА ЗА ГОРДОСТ И СТОПЛЯ СЪРЦАТА НА РУСНАЦИТЕ ! ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ВИСОКО ПЛАТЕНА И ЗАПАЗЕНА САМО ЗА КОМУНИСТИ РУСИЙО - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ТИ СИ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНА ОТ РАК НА КРЪВТА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ СМЪРТТА ТИ ! -------------- Русия - територия за узаконено насилие ! РУСИЙО, ЗЕМЙО БАНДИТСКА, РУСИЙО, ЗЕМЙО КРАДЕНА И ОБСЕБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ, РУСИЙО, ТИ, САТАНИНСКАТА, ПОДЛАТА, ЛУКАВАТА, ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА, ТИ, ЧЕРВИВА ГНИЕЩА МЪРШО ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ, ТИ, ЗЛО ПСЕ РУСИЙО ... БОГ ДА УБИЕ БЪЛГАРИТЕ - РУСКИ АГЕНТИ - ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА... ! ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО - РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА ... ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО, ТИ УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ ! СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО ! ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ! НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ, ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО ! ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО - ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО... АМИН ! ------------------------------------------------------------------- речник: сиктир - марш от тука, пръждосай се от тука... -------------------------------------------------------------------

Краварски троле, престани да спамиш! КлубЗ, няма ли кой да го изтрие тоя с неговото копи/пейст?

Жени

Ходиш под всички материали и пишеш едно и също, явно не можеш да го запомниш и си го повтаряш до пълен амок. От това то не става по-умно.

Стоимен Гочев

14 цитат Ленина, от которых стынет кровь Рассекреченные телеграммы Владимира Ильича и выдержки из многотомных сочинений Ленина, от которых стынет кровь 21 января 1924 года ушел из жизни Владимир Ульянов (Ленин), идейный вдохновитель октябрьской революции 1917 года и первый лидер Советского государства. За годы, прошедшие после смерти вождя, был создан настоящий культ Ленина. Его тело до сих пор лежит в центре столицы как символ целой эпохи. Мы собрали выдержки из многотомных сочинений Ленина и рассекреченные телеграммы Ильича: 1. «…Прекрасный план! Доканчивайте его вместе с Дзержинским. Под видом „зелёных“ (мы потом на них свалим) пройдём на 10—20 вёрст и перевешаем кулаков, попов, помещиков. Премия: 100.000 р. за повешенного…» Литвин А. Л. «Красный и Белый террор в России в 1917—1922 годах» 2. «Война не на жизнь, а на смерть богатым и прихлебателям, буржуазным интеллигентам… с ними надо расправляться, при малейшем нарушении… В одном месте посадят в тюрьму… В другом — поставят их чистить сортиры. В третьем — снабдят их, по отбытии карцера, желтыми билетами… В четвертом — расстреляют на месте… Чем разнообразнее, тем лучше, тем богаче будет общий опыт…» 24 – 27 декабря 1917 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 35. С. 200, 201, 204. — Из работы «Как организовать соревнование?») 3. «…Можете ли вы еще передать Теру, чтобы он всё приготовил для сожжения Баку полностью, в случае нашествия, и чтобы печатно объявил это в Баку». 3 июня 1918 г. (Волкогонов Д.А. Ленин. Политический портрет. Ленинское рукописное распоряжение председателю Бакинской ЧК С. Тер-Габриэляну) 4. «Пенза, Губисполком. …провести беспощадный массовый террор против кулаков, попов и белогвардейцев; сомнительных запереть в концентрационный лагерь вне города». 9 августа 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 143-144). 5. «Товарищам Кураеву, Бош, Минкину и другим пензенским коммунистам. Товарищи! Восстание пяти волостей кулачья должно повести к беспощадному подавлению. Этого требует интерес всей революции, ибо теперь взят «последний решительный бой» с кулачьем. Образец надо дать. Повесить (непременно повесить, дабы народ видел) не меньше 100 заведомых кулаков, богатеев, кровопийц. Опубликовать их имена. Отнять у них весь хлеб. Назначить заложников — согласно вчерашней телеграмме. Сделать так, чтобы на сотни верст кругом народ видел, трепетал, знал, кричал: душат и задушат кровопийц кулаков. Телеграфируйте получение и исполнение. Ваш Ленин». (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996. С. 57.). 6. «Саратов, (уполномоченному Наркомпрода) Пайкесу. …советую назначать своих начальников и расстреливать заговорщиков и колеблющихся, никого не спрашивая и не допуская идиотской волокиты». 22 августа 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 165). «Свияжск, Троцкому. 7. Удивлен и встревожен замедлением операции против Казани, особенно если верно сообщенное мне, что вы имеете полную возможность артиллерией уничтожить противника. По-моему, нельзя жалеть города и откладывать дольше, ибо необходимо беспощадное истребление…» 10 сентября 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т.50. С. 178). 8. «Насчет иностранцев советую не спешить высылкой. Не лучше ли в концентрлагерь…» 3 июня 1919 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 335). 9. «Всех, проживающих на территории РСФСР иностранных поданных из рядов буржуазии тех государств, которые ведут против нас враждебные и военные действия, в возрасте от 17 до 55 лет заключить в концентрационные лагеря…» (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996, С. 56). 10. «…крестьяне далеко не все понимают, что свободная торговля хлебом есть государственное преступление. «Я хлеб произвел, это мой продукт, и я имею право им торговать» — так рассуждает крестьянин, по привычке, по старине. А мы говорим, что это государственное преступление». 19 ноября 1919 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 39. С. 315). «Т. Луначарскому 11. … Все театры советую положить в гроб. Наркому просвещения надлежит заниматься не театром, а обучением грамоте». Ленин, 26 августа 1921 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 53. С. 142.) 12. «… я прихожу к безусловному выводу, что мы должны именно теперь дать самое решительное и беспощадное сражение черносотенному духовенству и подавить его сопротивление с такой жестокостью, чтобы они не забыли этого в течение нескольких десятилетий… Чем большее число представителей реакционного духовенства и реакционной буржуазии удастся нам по этому поводу расстрелять, тем лучше». 19 марта 1922 г. (Известия ЦК КПСС. 1990. № 4. С. 190—193). 13. «…Принять военные меры, т.е. постараться наказать Латвию и Эстляндию военным образом (например, «на плечах» Балаховича перейти где-либо границу на 1 версту и повесить там 100 –1000 их чиновников и богачей)». Ленин, август 1920 г. (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996). 14. «…Суд должен не устранить террор; обещать это было бы самообманом или обманом, а обосновать и узаконить его принципиально, ясно, без фальши и без прикрас». 17 мая 1922 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 45. С. 190). -------------------------------------------------------------------------------------

Краварски троле, престани да спамиш! КлубЗ, няма ли кой да го изтрие тоя с неговото копи/пейст?

Стоимен Гочев

14 цитат Ленина, от которых стынет кровь Рассекреченные телеграммы Владимира Ильича и выдержки из многотомных сочинений Ленина, от которых стынет кровь 21 января 1924 года ушел из жизни Владимир Ульянов (Ленин), идейный вдохновитель октябрьской революции 1917 года и первый лидер Советского государства. За годы, прошедшие после смерти вождя, был создан настоящий культ Ленина. Его тело до сих пор лежит в центре столицы как символ целой эпохи. Мы собрали выдержки из многотомных сочинений Ленина и рассекреченные телеграммы Ильича: 1. «…Прекрасный план! Доканчивайте его вместе с Дзержинским. Под видом „зелёных“ (мы потом на них свалим) пройдём на 10—20 вёрст и перевешаем кулаков, попов, помещиков. Премия: 100.000 р. за повешенного…» Литвин А. Л. «Красный и Белый террор в России в 1917—1922 годах» 2. «Война не на жизнь, а на смерть богатым и прихлебателям, буржуазным интеллигентам… с ними надо расправляться, при малейшем нарушении… В одном месте посадят в тюрьму… В другом — поставят их чистить сортиры. В третьем — снабдят их, по отбытии карцера, желтыми билетами… В четвертом — расстреляют на месте… Чем разнообразнее, тем лучше, тем богаче будет общий опыт…» 24 – 27 декабря 1917 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 35. С. 200, 201, 204. — Из работы «Как организовать соревнование?») 3. «…Можете ли вы еще передать Теру, чтобы он всё приготовил для сожжения Баку полностью, в случае нашествия, и чтобы печатно объявил это в Баку». 3 июня 1918 г. (Волкогонов Д.А. Ленин. Политический портрет. Ленинское рукописное распоряжение председателю Бакинской ЧК С. Тер-Габриэляну) 4. «Пенза, Губисполком. …провести беспощадный массовый террор против кулаков, попов и белогвардейцев; сомнительных запереть в концентрационный лагерь вне города». 9 августа 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 143-144). 5. «Товарищам Кураеву, Бош, Минкину и другим пензенским коммунистам. Товарищи! Восстание пяти волостей кулачья должно повести к беспощадному подавлению. Этого требует интерес всей революции, ибо теперь взят «последний решительный бой» с кулачьем. Образец надо дать. Повесить (непременно повесить, дабы народ видел) не меньше 100 заведомых кулаков, богатеев, кровопийц. Опубликовать их имена. Отнять у них весь хлеб. Назначить заложников — согласно вчерашней телеграмме. Сделать так, чтобы на сотни верст кругом народ видел, трепетал, знал, кричал: душат и задушат кровопийц кулаков. Телеграфируйте получение и исполнение. Ваш Ленин». (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996. С. 57.). 6. «Саратов, (уполномоченному Наркомпрода) Пайкесу. …советую назначать своих начальников и расстреливать заговорщиков и колеблющихся, никого не спрашивая и не допуская идиотской волокиты». 22 августа 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 165). «Свияжск, Троцкому. 7. Удивлен и встревожен замедлением операции против Казани, особенно если верно сообщенное мне, что вы имеете полную возможность артиллерией уничтожить противника. По-моему, нельзя жалеть города и откладывать дольше, ибо необходимо беспощадное истребление…» 10 сентября 1918 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т.50. С. 178). 8. «Насчет иностранцев советую не спешить высылкой. Не лучше ли в концентрлагерь…» 3 июня 1919 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 50. С. 335). 9. «Всех, проживающих на территории РСФСР иностранных поданных из рядов буржуазии тех государств, которые ведут против нас враждебные и военные действия, в возрасте от 17 до 55 лет заключить в концентрационные лагеря…» (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996, С. 56). 10. «…крестьяне далеко не все понимают, что свободная торговля хлебом есть государственное преступление. «Я хлеб произвел, это мой продукт, и я имею право им торговать» — так рассуждает крестьянин, по привычке, по старине. А мы говорим, что это государственное преступление». 19 ноября 1919 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 39. С. 315). «Т. Луначарскому 11. … Все театры советую положить в гроб. Наркому просвещения надлежит заниматься не театром, а обучением грамоте». Ленин, 26 августа 1921 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 53. С. 142.) 12. «… я прихожу к безусловному выводу, что мы должны именно теперь дать самое решительное и беспощадное сражение черносотенному духовенству и подавить его сопротивление с такой жестокостью, чтобы они не забыли этого в течение нескольких десятилетий… Чем большее число представителей реакционного духовенства и реакционной буржуазии удастся нам по этому поводу расстрелять, тем лучше». 19 марта 1922 г. (Известия ЦК КПСС. 1990. № 4. С. 190—193). 13. «…Принять военные меры, т.е. постараться наказать Латвию и Эстляндию военным образом (например, «на плечах» Балаховича перейти где-либо границу на 1 версту и повесить там 100 –1000 их чиновников и богачей)». Ленин, август 1920 г. (Латышев А.Г. Рассекреченный Ленин. М., 1996). 14. «…Суд должен не устранить террор; обещать это было бы самообманом или обманом, а обосновать и узаконить его принципиально, ясно, без фальши и без прикрас». 17 мая 1922 г. (Ленин В.И. Полн. собр. соч. Т. 45. С. 190). -------------------------------------------------------------------------------------

Краварски троле, престани да спамиш! КлубЗ, няма ли кой да го изтрие тоя с неговото копи/пейст?

Този май ще е истински българин по Бедров.

Континуум

Аз съм Швейцарофил Хем държат парите на света, хем нямат море а произвеждат най добрите корабни двигатели в света и в авангардните производства на високотехнологични сплави, материали и електронни компоненти са непостижими храните им са от най-високо качество. туристическите им дестинации са предпочитани в цял свят държавната им машина за сигурност (международн и вътрешна в лицето на полицията) е прецизна като измервателните им уреди. Защо да не съм Швейцарофил. В Швейцария писател като Достоевски не може да се роди и това като се има предвид тематиката на писанията му, а и личният му живот определено е положително. Затова пък животът там е скъп, а е скъп защото е високо оценяван.

до брей

прочети какво е казал днес вицепремиера И Калфин-за топлите и дружески чувства на българския народ към Русия и руския народ.Явно не само 85% и бре,бре мислят така.

до БРЕ,БРЕ от БРЕЙ!

Муци, аз не се съмнявам, че са измерени 85%, които обичат руския народ повече от българския. Смущава ме са тоя 1% разлика. Толкова - 86% руснаци обичат Путин!

сивака

ако предпочиташ да си Швейцария, бъди Швейцария. Обаче когато везните наклонят на едната страна при натрупали се инциденти и проблеми разумният човек си прави изводи. По логиката на неутралитета длъжни ли сме да търпим своеволията и ненаказаните престъпления на циганското малцинство! НЕ! Русия и Путин прекрачиха прага на разума отдавна! И аз предпочитам да заема страна и да бъда съвестен- Путин хуйло!

Драгойчо

Объркването в термините идва от една елементарна разлика, която повечето българи не могат да осъзнаят. Путин не е Русия.

Бъркаш се, Путин е 86% Русия, следователно е Русия. Ако не е Русия защо не го свалят.

Дядо Митко

Кой ли Волен го натика в нашта ведра политика та на неговия фон-другите ни политици: Бойко, Мая и Местан-досущ Меркел, Оланд,Камеран. Лустрото им европейско, ако трябва-малко гейско. Нямаме паради майски(Девето-),но пък си живеем райски! Крачим бодрите редици, с малък брой евроскептици. Горди(Pride-потърси едноименния филм, ако отбираш от торенти) "европедераси"-стегнати народни маси, фодовете усвояват, на Юнкер му шапка свалят. И се борим ний за мир, за да има келепир!

Помощница Бориса Немцова Ольга Шорина продемонстрировал агентству Рейтер записку, которую он передал ей накануне убийства Об этом сообщает информационное агентство. "Со мной связались несколько десантников из Иваново. 17 их сослуживцев убиты. Они не получают свои деньги. Но сейчас они боятся говорить" – такой текст содержится в записке. По словам Шориной, Борис Немцов написал эти слова от руки, так как не хотел произносить их вслух: он опасался, что его офис прослушивается. Отмечается, что у сотрудников агентства не было возможности проверить записку на подлинность. Между тем, ранее сообщалось, что перед гибелью Немцов занимался расследованием присутствия российских военнослужащих на востоке Украины.

Много слаба и безсмислена статия. Губене на време.

Арк

Много слаба статия но не е безсмислена, с потаен смъсл еб изглежда САЩ-филска. Признаците на фашизмът са направо гола вода и българска работа -- дори средневековната Европа излиза фашистка. Знам че и в Българията циганите не са на почит също. но не знам дали са на почит и хомосексуалистите вече... За мен прекалено много време отделяте на Путин и политиката му. Нямяте ли друга работа за полза на България? Нали имате вътрешни проблеми? Не се ли усещате се България лека-полека става не българска? Че купуват земите ви, задушават икономиката ви и независими български банки? Струва ми се че 5-та антибългаска колона в Бъгрария не е малка... Когато Мехмет Али Агджа е стрелял в Папата не е имало толкова шум като за Немцов, особено в България. Защо? Какво знаете за Немцов изобщо? Щом Крим винаги е бил руски, защто го даваме на натовците? А какво е станало с вашите борци срещу фашизъма и капитализъма? Нали са били вашите майки и бащи? Подобре да си гледате собствените си работи и да не бъкрате в другите.

Българофил

Господин Бедров,въпросът не е дали си русофил или русофоб,далиси америкатофил или американофил.Уж се пишеш за умен човек .Как не разбра, че трябва да бъдеш българофил !!!!

Патриот

Трябва да сме благодарни на Русия за освобождението от турско робство но да ставаме вечни роби на освободителя си е недопустимо! Трябва да имаме национално достойнство и ако сме истински българи не бива да бъдем каквито и да е чуждофили! Този изрод на снимката с комунистическата символика какво българско и човешко демонстрира, че е тъпа чужда подлога ли????

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.