Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

Най-важната новина през седмицата беше гласуването на ратификацията на договора на правителството с 4 банки за емитиране на нов външен дълг от 16 мрд. лв. Малко преди гласуването, в кулоарите на НС Мая Манолова от БСП продължавала да раздава на депутатите от фалшивите пари с номинал 10 000 лева, известни още като „горановки". По едно време Мая Манолова спряла един депутат от ДПС и го подканила:

- Ела, ела си вземи от „горановките".

А депутатът отвърнал:

- Бегай с тия „горановки", бе – в стаята на ГЕРБ раздават истински!

* * *

Георги Първанов обяви, че ще подаде оставка като председател на АБВ, след като неговите депутати промениха в последния момент решението си и гласуваха „за" дълга от 16 млрд. Депутатите на АБВ се оправдаха, че преди важното гласуване са се опитали да се свържат с лидера си по телефона, но не са успели – просто по това време Първанов бил на лов и нямал обхват.

* * *

Бойко Борисов и Татяна Дончева изненадващо за мнозина се прегърнаха и разцелуваха, след като премиерът посети конгреса на „Движение 21". Според присъствали на събитието двамата не само са си простили на Сирни Заговезни, а са били и болезнено откровени един към друг. Даже Бойко Борисов запял на ушенце на Татяна Дончева любимата й песен от репертоара на Ванко 1:

„Спомням си, когато те видях за първи път,

За секунда спря да се върти светът.

Тогава аз усетих топлината

Във сърцето пулсираше ми главата."

Татяна Дончева пък му отвърнала с женската партия в песента:

„Ууууу, Слънце, запази за мене вечерта,

Ууууу, Слънце, може би съм твоята Луна?"

* * *

Брой на вестник „Работническо дело" се продава за 1800 долара в eBay. „Мамо, тоя вестник го нямаме, дай да го купим", казал Делян Пеевски.

* * *

Октай Енимехмедов поиска да му бъде връчен орден „Стара планина" за извършения от него подвиг да нападне Ахмед Доган. Ако желанието му бъде изпълнено от президента, Енимехмедов ще се нареди до имена като Валери Петров, Георги Калоянчев, Нелсън Мандела и... Ахмед Доган.

* * *

„Порше Кайен" със стикер с името на депутатката Ана Баракова паркира на забранено място на паркинга на столичен мол. След като Баракова получи сериозна доза упреци за това, при нея отишла Миглена Александрова от „Атака" и й казала:

- Много си проста, Баракова, що не паркира на тротоара пред мола?!

* * *

Ана Баракова видя в гласуването за дълга от 16 млрд. лева нещо „модерно и красиво" – просто, докато е гласувала за заема, Баракова си е мислила за „Порше Кайен".

* * *

Благодарение на гласуването за дълга Ана Баракова чула в София още две нови думи – ратификация и емитиране.

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"