Вече е официално: "Литекс" продаде нападателя си Уилмар Джордан в китайския "Тянджин Теда". Преди часове представителят на "оранжевите" Стойчо Стоилов и азиатският клуб финализираха сделката, която е на стойност 1,6 милиона евро.

Колумбиецът премина медицински прегледи и подписа своя личен контракт за 2,5 г. Футболистът ще прибере 1,2 млн. евро, без в тази сума да са включени бонуси и премии.

Джордан пристигна в "града на люляците" през лятото на 2013-а и бързо се наложи като един от най-резултатните нападатели в българското първенство. С екипа на "Литекс" за година и половина той записа 63 официални мача във всички турнири и отбеляза 35 гола. През сезон 2013/14 латиноамериканецът стана голмайстор на "А" група заедно с Мартин Камбуров. В изминалата есен Джордан отново се беше устремил към този приз и имаше на сметката си 9 попадения.

Утре "Литекс" приема "Лудогорец" в мач от 20-ия кръг на подновяващото се първенство и атаката на "оранжевите" ще бъде водена от 20-годишния Милчо Ангелов, обяви Красимир Балъков. Привлеченият преди броени дни скандинавец Бьорн Йонсен все още не се аклиматизирал достатъчно с новия отбор.