Ново обвинение срещу Кирил Рашков - Цар Киро е повдигнато от Специализираната прокуратура за организирана група за наркотрафик. Това стана ясно днес в Пловдив, където Апелативният съд разглеждаше молбата му за промяна на мярката "задържане под стража".

Както Клуб Z писа, през миналата седмица по-долната инстанция остави Рашков в ареста, където той е вече от над 7 месеца. Това стана въпреки настояванията на адвокатите му, че ромският барон има диабет и хипертония, а заради кръвната му захар дори е идвала линейка в ареста. 

Цар Киро в момента е с най-тежката мярка за неотклонение заради опита му да пренесе 501 г живак в Турция през м.г. Още на гледането на мярка миналата седмица окръжният прокурор каза, че ситуацията е абсурдна, защото доколкото знае Специализираната прокуратура е поела делото.

Днес стана ясно, че СпП е повдигнала ново обвинение за наркотрафик - такива данни имаше още при ареста на Рашков през лятото.

Така на практика той едва ли ще излезе на свобода, дори да падне предпоставката за задържането му по делото за живака.

Преди това пък т. нар. ромски монарх имаше дело за укриване на данъци в големи размери. Той и съпругата му Костадинка обаче се издължиха пред НАП с все лихвите и в крайна сметка само няколко души от родата му получиха условни наказания и глоби.