Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С гласуването си "против" ратификацията на новия държавен дълг лидерът на ДСБ Радан Кънев напомни за първите години на Ахмед Доган в политиката. Доган, който тогава беше не почетен, а редови председател на ДПС, на няколко пъти гласува "против" по определни теми, докато всички останали депутати от партията бяха "за". Тези теми бяха не по-малко важни от ратификацията на дълга и за това гласуванията на Доган се определяха като знакови.

Първият такъв случай бе през 1992 г. Тогава Доган подкрепи вота на недоверие срещу кабинета на Филип Димитров, а останалите депуати от ДПС бяха против. По това време ДПС бе коалиционен партньор на управляващите от СДС, макар че нямаше свои хора във властта. Месец по-късно цялото ДПС гласува против поискания от Димитров вот на доверие и кабинетът падна.

През 2003 г. Доган подкрепи предложението един от вотовете на недоверие срещу правителството на Симеон Сакскобургготски да бъде таен. По това време ДПС бе в коалиция с НДСВ и имаше свои министри.

Тайното гласуване на вот на недоверие винаги носи повече рискове за кабинета. Доган отново бе единственият депутат от ДПС, който бе за таен вот. Малко след това днешният председател на ДПС Лютви Местан, по онова време заместник на Доган обясни, че е имало проблем с пулта на председателя. По онова време обаче между НДСВ и ДПС вече се бе появило напрежение.

Дали гласуването на Кънев е знаково и дали вещае проблеми в мнозинството предстои да се разбере в най-близко време.

Ключови думи

Коментари

РАдан иска да е като Доган ли? Баси смешника!!!

margarita

СКАНДАЛ в ПАРЛАМЕНТА! Реформатор №1 предаде кабинета! Радан Кънев в истерия, партията му пришита с ДПС Не един бяха скандалите, които се заформиха днес в парламентарната зала след приемането на дълга от 8 млрд. лева. Един от тях е във връзка с лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, който буквално изпаднал в истерия, Водачът не можa да удържи гнева си, че РБ е пришит за кръвния си враг ДПС заради подкрепата на дълга. Cензационно e, че Кънев е гласувал „против“, с което е предал кабинета. Поведението му е странно, като се има предвид, че до вчера той обясняваше колко е важно България да изтегли нов заем. Кънев не можa да се побере в кожата си, че оттук нататък няма да има аргументи да громи ДПС за модела „Кой“, тъй като ще му бъде припомняно, че той е гласувал по същия начин както и ДПС.

margarita

Не си правете илюзията да мислите, че ДПС е в опозиция, а Борисов го е бил. Не се правете на неосведомени и незнаещи по въпроса за истинската власт в България. Тя е у Ахмед Доган и това личи само от начина, по който Пеевски командва прокуратурата и ВСС. Борисов е подизпълнител на тази „обществена поръчка”, която нарекохме политическа контрабанда. Всеки, който влиза в коалиция с ГЕРБ или по какъвто и да било начин ги подкрепя, е сатрап на Доган и ДПС. Това е просто, ясно и безусловно. Всички приказки, които ще чуете от тук нататък за националното спасение, общите компромиси, широкия консенсус и прочие локуми, се опитват да прикриват срамната тайна на Бойко, Доган и техните съучастници. Тайната на задкулисната им власт, която безпроблемно преминава в публична пред безучастните български погледи.

xyz

Радан, като всеки умен мъж, е решил--без да застрашава вота--да се възползва от ситуацията, за да предупреди отново Борисов, че заиграването му с реформите си има цена. Аз също смятам, че Борисов е задкулисно зависим и като такъв е склонен на двойна игра--доколкото му позволят партньорите в управлението и мониторинга на Брюксел. Ако ги нямаше тези два ръжена, за да го подтикват, Борисов би управлявал a la Орешарски без угрезения на съвестта.

Маргарита

Кръстева, стига си писала тия глупави опорни точки.От далече е видно, че така наречените Десни не се спряха да плюят по Радан Кънев.Бил я предал.Вас ви предаде акъла ви, с който направихне мижавите 0. и няколко процента.Със сигурност кучетата от БСП и Атака и новите им приятели Десните ще си лаят кервана ще си върви в правилната посока.Хайде отани си със здраве!

На вниманието на Рамадан Борисов Кунев:

ББ няма приятели или партньори, а само подизпълнители и извършители, които рано или късно изиграват последната си роля - на бушони.

zakkwylde

С тази разлика, че повторението е фарс, Радан Кънев е гротеска, а РБ са пародия.

е,сигурно не е така,

защото гласуванията/тогава/на Доган винаги се обясняваха като жълт картон.

РАДАН КЪНЕВ:Ако сме осигурили финансова стабилност, за да финансираме обръчите от фирми и сегашните елитите, значи сме сторили зло. Но ако сме го направили, за да запушим пробойните, сме направили добро. Ако видим обаче, че се случва първото, ще сме първите, които ще оттеглим подкрепата си.

Че е комплексар го знаех.

Но изобщо не допусках, че заболяването е в толкова чак тежка форма. Да мечтаеш да седиш на мястото на Костов и да се правиш на Доган. Ама нито си Костов, нито Доган. Обикновено леке. Пълно е с тях.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.