Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя новия дълг, ако той бъде изпълнен според условията, представени от финансовия министър Владислав Горанов. Това каза пред Би Ти Ви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.
"Редно е да се подпише такова рамково споразумение и да се възползваме от условията на пазара. Факт е, че условията за взимането на подобен заем в момента са много добри и ако средствата бъдат използвани по предназначение, то не виждам причина това да не стане. Доколкото знам аз, тези пари няма да се теглят накуп. Със сигурност са избрани най-добрите банки", смята Домусчиев. Според него добрите лихви ще помогнат за намаляване на дефицита.

Домусчиев изрази надежда да бъдат приети предложенията на КРИБ за промени в пенсионната система. "По наши изчисления 2 милиарда е дефицитът в НОИ. Сега е моментът правителството и всички политици да се обединят и най-сетне да започнат да осъществяват истински реформи в различните сфери и сектори в страната, защото положението в тях не търпи повече те да се отлагат", смята Домусчиев.

Според него държавата се заиграва със синдикатите. "В случая не говоря само за ГЕРБ. Те не могат да решават еднолично и това ни създава проблем, защото трябва да разговаряме с няколко партии, които подкрепят правителството", уточни Домусчиев.