Няколко десетки граждани отново протестираха пред сградата на президентската администрация с искане България да напусне НАТО, на територията ни да няма чужди военни бази и правителството да подкрепи политиката на Русия в Украйна.

Първоначално събитието бе организирано като контрапротест на вчерашното събитие - няколко стотин души протестираха срещу агресивната политика на Русия и декларираха привързаност към евроатлантическата ориентация на България.

Говорители на днешното събитие бяха бившият депутат от БСП и дългогодишен общински съветник Борис Цветков (вдясно), както и журналистът от в-к "Дума" Александър Симов.

След като вчера ораторите цитираха исторически данни и изказвания за негативната роля на Русия в българската история, днес цитатите бяха в друга посока: "Кат Русия няма втора, тъй могъща на света. Тя е нашата опора", П.Р.Славейков.

Протестиращите се обявиха против "чужди военни бази" на наша територия. Такива всъщност няма. През 2006 правителството на Сергей Станишев подписа споразумение със САЩ за използване на три съоръжения, но те остават българска собственост.

За пореден път знамената на БСП, на "Атака" и на Русия се развяха едно до друго.