ПП ГЕРБ ще застане зад своите успешни кметове в цялата страна за нов мандат. Ще подкрепим отново Атанас Камбитов за нов мандат в Благоевград, Георги Икономов в Банско и Красимир Герчев в Разлог. Това заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов с регионалния актив от Пиринска Македония. 

Основна тема на събранието е била подготовката за предстоящите местни избори.

„За ГЕРБ е важно да разшири влиянието си и да спечели повече кметове на общински градове, както и да увеличи броя на общинските си съветници. Важно е да направим правилната подредба на листите и те да бъдат отворени за гражданска квота, за хора с авторитет в съответните населени места, отговорни и подготвени”, каза Цветанов.

Той подчерта, че при разработването на стратегията най-важна ще е местната специфика, за да се постигне най-добър резултат. По думите му, партията ще спази традицията да издига свои самостоятелни кандидати. Зам.-председателят на ГЕРБ призова структурите за пълна мобилизация за местния вот.

„Структурите в Благоевградска област са в кондиция и съм уверена, че имаме потенциала, силите и правилните хора, за да спечелим кметските избори и в други общини, както и да имаме още по-широко представителство в Общинските съвети”, заяви областният координатор на ПП ГЕРБ в Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева.