Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Резерватът „Сребърна“ е в риск и трябва спешно да бъде спасяван. Това обяви пред Нова телевизия министърът на околната среда Ивелина Василева.

От години в езерото се изливали отпадни води, заради липсата на пречиствателна станция.

"Случващото се в резервата е притеснително – то сочи към години на безотговорност. Цялата история започва през 2002 г. и все още няма съоръжения, показва проверката ни. Част от съоръженията, които не са въведени в експлоатация, включва и помпени станции, през който отпадните води отиват в ями и се отичат в езерото. Важно е в случая всеки да понесе своята отговорност", каза Василева.

Министърката вече е разпоредила на кмета на селото да прекрати всякакво оттичане на водите към езерото.

„Ще продължим да следим какво се случва там. Имаме ангажимент от кмета на община Силистра, който в понеделник събира екип, за да се приключи изпълнението на проекта за пречиствателна станция. Тя вече има акт 16, но не е въведена в експлоатация“, добави Василева.

Помолена да коментира сигналите за незаконна сеч в планината Странджа и по конкретно, в местността Силистар, Василева подчерта, че трябва да се сложи край на подобни явления, заради което е възложила проверка.

„Всички ние сме притеснени от сигналите. Подкрепям всички мерки за затягане на контрола. Горите са природно богатство. Ощетявайки природата, ние ощетяваме средата, в която живеем, ощетяваме нашите деца“.

На въпрос ще има ли втори лифт над Банско, министърът на околната среда и водите отговори:

„Този въпрос е зададен некоректно. Отговорът може да бъде получен едва след като минат всички законови процедури за евентуално намерение“. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.