Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стабилност на управлението, консолидация на Реформаторския блок и управляващото мнозинство и ускоряване на реформите. Това са резултатите, заради които Реформаторите си писаха оценка 4,50 за първите 100 дни от управлението на коалиционното правителство.

На срещата на реформаторите в Поморие присъстваха съпредседателите на Парламентарната група Радан Кънев и Найден Зеленогорски, както и министрите на здравеопазването Петър Москов, образованието Тодор Танев, икономиката Божидар Лукарски и отбраната Николай Ненчев.

Съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски  подчерта, че продължават участието си във властта с единствената цел да се ускорят реформите за добро управление и по-високо качество на живот.

"Ние сме удовлетворени от усилията на министрите и вицепремиера на РБ", подчерта още Зеленогорски, който е партията на Меглена Кунева ДБГ.

За 100-те дни на управлението се постигна ключова актуализация на бюджета, реши се проблемът на вложителите в КТБ, прие се бюджет за 2015, направиха се промени в системите за сигурност, постигна се отпушване на еврофондовете и вече 4 оперативни програми са утвърдени, здравните реформи се задвижиха, продължи с равносметката бившият кмет на Плевен.

Изпълняваме ангажимента си да сме локомотив на реформаторските усилия, но е време да стъпим на педала и рязко да увеличим скоростта на реформите, каза съпредседателят на РБ Радан Кънев.

Според него именно ако се увеличи скоростта на реформите оценката за управлението от "много добра" ще стане "отлична".

"В максимална степен се съгласуват усилията на Министерството на правосъдието и парламентарната група, а в близките 2-3 месеца 43-то Народно събрание ще заработи по Закона за съдебната власт и другите закони, произтичащи от приетата Стратегия за съдебната реформа", добави Кънев.

Лидерът на ДСБ за пореден път защити и идеята на финансовото министерство за вземането на нов държавен дълг.

Според Кънев е добре да се съберат всички кредити на държавата заедно и да се обединят в общи емисия, валута, лихвен процент и падежи, което да ги направи по-евтини и поносими и да гарантира стабилност и яснота.

"По-голямата част от сумата – три четвърти, са за рефинасиране на стари заеми, а 1/3  е за рефинансиране на дефицита за 3 години", каза Кънев и уточни, че Реформаторите ще настояват за яснота за какво ще отидат парите и гаранции, че с кредита ще се финансират реформи.

Все пак той разкритикува начинът, по който е била поднесена новината за новия заем от 16 милиарда лева.

"Начинът, по който министърът на финансите изненада мнозинството, включително и министрите и депутатите на ГЕРБ,  освен нас и партньорите, позволи на БСП да развие най-силната си атака срещу правителството до момента, което е тежък политически гаф", каза Кънев.

Здравният министър Петър Москов добави, че има нужда от по-активна комуникация в рамките на коалицията с ГЕРБ.

"Допуснахме добро решениe като това за дълга, да се брандира като криза от опозицията, която мултиплицира публично една лъжа", каза още Москов и допълни, че е необходима синхронизация в управляващото мнозинство. 

Ключови думи

Коментари

aaahaha

Кога ще започнат да си връзват чавдарски и пионерски връзки

Браво реформатори, но някои неща взимат да се изплъзват като КТБ, а там беше заровено кучето. Кой не иска външно разследване?

!!!

За нас, обикновените данъкоплатци е рано да даваме оценка. Надяваме се на ускоряване на темпото, както и по-внимателно/от страна на министрите на РБ/ комуникиране с медиите.

Черешков

Като говорим за финансово образование, да споменев новата "калинка" Горанов. Министър Владко Горанов е завършил "Социални дейности" в Свищов. След това, инсталиран вече на работа из министерствата, гордия бакалавър по "Социални дейности", взима и крайно съмнителна магистратура по счетоводство от същото заведение. Без да прекъсва сладката си държавна работа и стаж. Проблема е, че по това време НЯМА ЗАДОЧНА ИЛИ ДИСТАНЦИОННА ФОРМА на обучение по магистърстка програма по счетоводство в Стопанската Академия в Свищов , а само РЕДОВНА ПРИСЪСТВЕНА форма на обучение. Така, че възможностите са три : 1. лъже, че е ходил на работа, а всъщност е ходил на лекции и упражнения 2. Лъже , че е ходил на лекции и упражнения, а всъщност е бил на работа 3.Взел е диплома "по втория начин", калинчестия...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.