Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Румъния подкрепя по-скорошното изграждане на газов интерконектор между България и Гърция.

Това каза пред журналисти в Букурещ министърът на външните работи Даниел Митов, цитиран от "Фокус". Вчера дипломат №1 на България се срещна с колегата си Богдан Ауреску, а днес участва в срещата между българския президент Росен Плевнелиев и румънския му държавен глава Клаус Йоханис.

"Волята на двете страни е ясна. Интерконекторът трябва да се случи. Относно тръбата, която е повредена под река Дунав, ще се иска помощта на Еврокомисията. Румъния подкрепя по-скорошното изграждане на интерконектор между България и Гърция, защото от това зависи газовата свързаност и от север”, заяви Митов.

Той допълни, че проектът за тръбата под река Дунав се вписва в концепцията за общ енергиен съюз. Срок за интерконектора ще БЪде обсъден след екс

"По отношение на Шенген се разбрахме да координираме позиции и да излъчим общи послания, защото така или иначе и България, и Румъния са изпълнили техническите критерии", каза още Митов.

Според него и двете страни функционират като членки на Шенгенското пространство, без формално да са такива. 

Ключови думи

Коментари

Ние само искаме от Европа, а какво даваме- руска подкрепа. Нагло, нали.

ТИЯ ОТ БУЛГАРТРАНСГАЗ ДЕТО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СА ПОСТРОИЛИ ВРЪЗКАТА С РУМИНИЯ Н А Л И Н Ч ! ! ! !

КОЙТО ИМА АКЦИИ НА ГАЗПРОМ ДА ПРОДАВА! Газпром продавать сохранив при этом рекомендацию «продавать». Потенциал падения бумаг - 31%. Рекомендация: Газпром продавать Gazprom (Spons. ADRs) Аналитик: 1,77 USD Текущая рекомендация: продавать Текущая цена*: 5,34 USD Потенциал роста/падения*: -66,85% Предыдущая рекомендация: продавать Текущая цена: 5,11 USD Потенциал роста/падения: -65,39% Имя аналитика:: - Коэффициент цена/прибыль*:

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.