Горан Иванишевич, бившият вече треньор на Новак Джокович, за първи път говори открито за причините за раздялата между двамата, обявена от световния №1 през март.

Той говори пред Sportklub.rs, сайта на популярната група сръбски спортни тв канали.

"Всъщност няма някаква драматична причина за раздялата. Една от причините за прекратяване на сътрудничеството беше чувството на пренасищане и умора, това бяха интензивни години, каза бившият шампион на "Уимбълдън". - Хората забравят за периода на коронавируса. Те забравят, че в един момент Новак стана най-големият злодей на планетата заради позицията си по отношение на ваксините. Бяхме в немилост. Достигнахме определено ниво на пренасищане."

През следващата седмица Джокович ще играе на Мастърса в Монте Карло - първият турнир за него след сензационното отпадане в Индиън Уелс и раздялата с Иванишевич. Той още не е избрал нов треньор.

"По принцип Новак беше уморен от мен и аз от него. Във всеки случай чувствах, че вече не мога да му помогна. Това чувство се появи за първи път миналата година в Америка. Разбира се, поражението на "Уимбълдън" също оказа влияние. След това имаше невероятна серия - финалният мач с Алкарас в Синсинати, победа на US Open. Тогава обаче наистина започнах да усещам, че краят е близо“, добавя Иванишевич.

Иванишевич беше треньор на сърбина от 2018 година насам, когато се присъедини към щаба му с идеята най-вече да подобри сервиса му.

През този период Джокович спечели 12 турнира от Големия шлем: четири пъти Откритото първенство на Австралия, два пъти "Ролан Гарос", четири пъти "Уимбълдън" и два пъти Откритото първенство на САЩ. Той подобри и куп рекорди.

Харватинът приключи с думите, че пожелава на Ноле да вземе златен медал на Олимпийските игри - единствената голяма титла, която му липсва. Още повече, изтъкна Иванишевич, Жокера се раздава напълно и с цялата си душа, когато играе за Сърбия, така че да стане №1 в Париж е голямата му цел този сезон.