"Помня много срещи, в които въобще не се разглеждаше като такова зло. Ако г-н Петков и г-н Пеевски решат да направят правителство, защото аз само с ДПС няма да направя правителство, ще бъдем една нелоша опозиция".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той коменитра думите на премиера в оставка Николай Денков, според когото съпреседателят на ДПС Делян Пеевски е най-голямото зло за България.

"Живко Коцев винаги е имал моята подкрепа", каза Борисов по повод оставката на главния секретар на МВР.

Той коментира и темата за влизането на ДАНС в агенция "Митници".

"От 3 години даже и познат нямам в митниците, да питам. Всичко беше изчегъртано. Според мен клановете, които са там, се бият", каза Борисов.

На въпрос "ДАНС и КПКОНПИ не са ли от вашия клан" той отговори:

"Вие сериозно ли ми задавате този въпрос?"

"За мен е проблем, че санкционираха Влади Горанов. Аз отговарям за ГЕРБ. Това си е работа на ДПС. Утре ще си направят коалиция като нищо (ПП-ДБ и ДПС - б.р.)"

Това каза Борисов на въпрос проблем ли е за него, че Пеевски е санкциониран по "Магнитски".

Делян Пеевски: Направо не мога да повярвам

Николай Денков е най-слабият премиер в историята на България. Това коментира пък самия Пеевски.

"Направо не мога да повярвам, че човекът, за който се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата. Който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес - има ли проблем, че излизаш, точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах. Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента", каза Пеевски.

Защитниците на идеята "Пеевски се върна на бял кон" бяха особено активни, когато обясняваха как той едва ли не е диктувал на премиера Николай Денков какво да прави, докато вървяха преговорите с миньорите и енергетиците, които протестираха. Тази теза се базираше на откъслечно изтекли видеозаписи от въпросните преговори.

Сухите факти обаче са други. Премиерът Денков категорично заяви на миньорите и енергетиците, че това, което те искат – правителството да изтегли териториалните планове – няма да стане. Такава категоричност Пеевски не показа нито веднъж. Той се озъби по едно време на енергийния министър, за да си придаде важност, каквато няма, но не и на миньорите и енергетиците.

И в крайна сметка блокадите на магистралите бяха вдигнати. А териториалните планове си останаха в Брюксел. Каквото каза Денков – това и стана.

Пеевски коментира, че всичко, което се случва в Агенция "Митници" е отговорност на финансовия министър в оставка Асен Василев.

"Промени в Агенция "Митници" е правил Асен Василев. Агенция "Митници" през цялото време е управлявана от Асен Всилев, всички шефове там са назначавани от него. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в митниците", каза Пеевски.