Рафаел Надал се оттегли от първия за годината турнир от Мастърс 1000 - в Индиън Уелс (Калифорния). Той заяви, че не е "готов да играе на най-високо ниво". От публикуваното му изявление в социалните мрежи не става ясно дали е получил усложнение на контузията си, извадила го от "Аустрелиън оупън".

Матодора възнамерява да прекрати кариерата си в края на този сезон, като участва в любимите си надпревари.

Той загуби от Карлос Алкарас в демонстративен мач в Лас Вегас в неделя и изглеждаше готов да се бори за четвърта титла в Индиън Уелс, наричан Рая на тениса.

"С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир, написа 22-кратният шампион от Големия шлем. - Всички знаят колко много обичам това място и колко обичам да играя в Индиън Уелс.

Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя. Работих усилено и тренирах и всички знаете, че взех тест този уикенд, но не се чувствам готов да играя на най-високо ниво на толкова важно събитие.

Не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех."

Директорът на турнира Томи Хаас изрази разочарование от оттеглянето на Надал, който ще бъде заменен от щастливия губещ Сумит Нагал.

Сега Надал ще насочи вниманието си към любимата си настилка клей с поглед към Откритото първенство на Франция. Глината е по-мека и се предполага, че там Рафа, който страда от травми на мускулите и сухожилията в последните години, ще се чувства по-добре там.

Григор Димитров ще започне от втория кръг

Григор Димитров започва от втория кръг в Индиън Уелс. Българинът, който е поставен под номер 13, очаква съперник измежду французина Александър Мюлер и квалификант. 27-годишният Мюлер в момента е на 71-о място в световната ранглиста, което е и най-доброто му постижение в кариерата изобщо.

В третия кръг Григор може да срещне Адриан Манарино, който също почива в началото, но също така и Стан Вавринка. Швейцарският ветеран започва участието си срещу Томаш Махач (Чехия).

В същата част на схемата е и Новак Джокович. Неговият съперник ще стане ясен от мача между Александър Вукич (Австралия) и друг дошъл от квалификациите състезател. Миналогодишният шампион Карлос Алкарас е на 2-а позиция в схемата, като той очаква победителя от срещата Матео Арналди (Италия) - Люка ван Аш (Франция) от първия кръг.

При жените първата ни ракета Виктория Томова започва от първия кръг, а нейна съперничка е представителката на домакините София Кенин. 25-годишната Кенин -  шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020 г., не изживява най-силните моменти в кариерата си, след като изпадна от топ 50. При успех Томова ще излезе срещу номер 20 в основната схема Каролин Гарсия, която чака направо във втори кръг.