Бившият нападател на "Лудогорец" Игор Тиаго е трансфериран от "Брюж" в тима от английската Висшата лига "Брентфорд", потвърди клубът. Според информации в Белгия и на журналиста Фабрицио Романо, трансферната цена е 37 милиона евро. 

Голмайсторът ще премине в "Брентфорд" от 1 юли, а дотогава ще доиграе сезона в "Брюж".

"Лудогорец" ще получи процент от трансфера, като това бе обявено през миналата година, когато бразилецът замина за столицата на Фландрия. Обикновено в такива случаи е между 10 и 20 на сто, така в касата на "орлите" при всички положения ще влязат милиони.

Според Фабрицио Романо през м.г. "Брюж" е договорил Игор Тиаго за "по-малко" от 8 млн. евро с "Лудогорец". Тогава български медии твърдяха, че сумата е 7,5 млн. Ако е истина, до днес това е рекорд за трансфер на футболист от наш клуб в чуждестранен.

За година и половина в Разград таранът игра много силно, като вкара общо 21 гола в 55 мача. Той заби ключови попадения както в евротурнирите, така и в Първа лига, като помогна за две титли на "Лудогорец". Шампионите го взеха от "Крузейро".

А за малко повече от 6 месеца досега в елита на белгийския шампионат Игор Тиаго има 16 гола и две асистенции. 

"Брентфорд" вече си осигури заместник на звездата си Айвън Тони, към когото има интерес от грандовете на Висшата лига. Очаква се английският национал да бъде продаден за доста повече от 30 млн. паунда, за колкото е взет 22-годишният Игор Тиаго, подписал с "пчеличките" до 2029 г.