Направихме изводи за 8 нарушения, които са извършени по случая „Червеите”. Това каза доц. Бойко Рашков, ръководител на Национално бюро за контрол върху специалните разузнавателни средства пред Би Ти Ви. Рашков уточни, че подобни проверки са извършвани по друг повод, но точно с такова нарушение за такъв срок, с който са надхвърлени законовите лимити от време, не са се сблъсквали досега.
„Що се касае до тази проверка, получихме сигнал от МВР. Извършихме проверка както в министерството, така и в структурата, която практически е прилагала специалните разузнавателни средства. Това е ДАНС", заяви Рашков. Той подчерта, че е извършена документална проверка и там, където е било възможно са проведени разговори с някои служители, които имат отношение към случая.
„От проучванията, които ние направихме и които обсъдихме, направихме изводи за няколко нарушения, които са извършени и те са 8 на брой. Едно от нарушенията е обща болест на специалните разузнавателни средства в цялата страна”, уточни Рашков. 
Той посочи, че се неглижират законовите изисквания, когато се оформя искането до съда. По думите му, законът е много детайлен и изчерпателен какво трябва да съдържа един такъв документ и когато се пропусне едно от тези изисквания, автоматично искането започва да страда от порок.