Израелските военни обявиха, че са убили Адил Мисмах - командир на елитните сили "Нухба" на "Хамас", в централния град Дейр ал-Балах.

Смята се, че Мисмах е участвал в нападението на терористичната групировка срещу Израел на 7 октомври, при което екстремистите убиха 1140 и отвлякоха 250 души.

В публикация на израелските отбранителни сили (IDF) в "Екс" също се съобщава, че армията е поразила цели на "Хамас" и "Ислямски джихад" в района Шеджая на град Газа.

Ето цялото изявление:

"Войските на IDF продължават да действат в Газа:

ЕЛИМИНИРАН: Адил Мисмах, командир на рота "Нухба" от Дейр ал-Балах, който участва в нахлуването на "Хамас" на 7 октомври и клането и атаката срещу други общности около Газа.

В Шеджая войските удариха терористични цели на "Хамас" и "Ислямски джихад", използвани за водене на война, и откриха голямо количество оръжия.

Войските на IDF унищожиха стартова площадка и елиминираха терористична клетка, която атакува нашите сили с минометни снаряди.

Войските на IDF идентифицираха и ликвидираха терорист, изстрелващ ракети в Хан Юнис.

През нощта военноморските части на IDF удариха терористични цели на "Хамас" и продължиха да подкрепят сухопътните войски на IDF в Газа".