Група тийнейджъри са пребили жестоко жена, вероятно бездомна, в София. Тя е получила ритници по цялото тяло. Младежите записали бруталната агресия с телефон и качили клипа в социалните мрежи.

На видеото се чува смехът им. Видеото е ужасяващо, а тази сутрин нова тв съобщи, че се е свързала с бащата на едно от децата, но той категорично отказва да коментира случая.

Пред медията говори жена, която е подала сигнала и която познава едно от децата - момиче.

„Децата са между 13 и 15 години. Едно от тях е момиче, което е още по-страшно.

Предполагам, че причината за агресията е възпитанието от родителите ѝ. Майка ѝ от години е в чужбина. За мен майката е тази, която те учи на емпатия и милосърдие. Момичето е дете на разделени родители, което за съжаление е масово и се отразява на психиката”, казва жената, която иска да запази анонимност.

На клипа се чува зверският смях на момиченцето, което се гордее с постъпката си.

Полицията е завела преписка по случая - има входящ номер.

По-късно през деня дойде съобщение, че и прокуратурата се самосезира:

Софийска районна прокуратура се самосезира след излъчен репортаж в национална телевизия, по време на който бяха показани кадри от клип, на които се виждат тийнеджъри, които ритат жена, седнала на земята в гр. София. От репортажа става ясно, че младежите са записали акта на агресия с телефон и са качили видеото в социалните мрежи.

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130 от НК-причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания и е възложил разследването на 05 РУ-СДВР.