Незабавно разсекретяване и отваряне на документите по разработката "Червеи" е единственото правилно решение в момента, заяви Румен Петков в студиото на БТВ. Според бившия вътрешен министър само така ще се пресекат слуховете и спекулациите в обществото около тази тема. Той допълни, че трябва да бъде обявен заявителя и обхватка на разработката.

Не трябва да се подхвърля частична информация, а да се покаже на обществото и на нашите партньори, че ние сме способни да се справим с подобно уродливо явление, е мнението на Петков. Той обясни, че шефът на вътрешната комисия на парламента Атанасов трябва да понесе отговорност, защото след неговото изказване сега месеци наред ще се ровим в червеите, а към тях може да добавим и къртиците.

ДАНС или МВР са поръчителите на разработката смята Петков и изключва тя да е била наредена от прокуратурата. Представителят на АБВ категорично не е съгласен с думите на червения депутат Кадиев, че е естествено протестиращи да бъдат подслужвани. Това издава страх на властта и параноя, добави той.

И аз съм отказвал използване на СРС-та, няма министър на вътрешните работи, който да не го е правил, просто такава е практиката в МВР от десетилетия, отговори Петков на въпрос за потвърдената присъда от 4 години затвор за Цветан Цветанов. Разбира се правил съм го мотивирано, уточни той. Не може да бъде осъждан министър за такъв отказ, коментира Петков, като изтъкна, че когато е имало за какво е атакувал Цветанов.