Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Според министъра на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с проекта за газов хъб и за изграждане на интерконекторите със съседните държави в България ще се наложи да бъдат построени допълнителни газопроводи с дължина 845 километра.

"Всички тези технически параметри сме ги развили, анализирали и ще ги презентираме днес пред нашите европейски партньори на първото заседание на групата на високо равнище за газовите връзки, която днес ще се проведе в София", каза тя пред БНТ.

Самият факт, че  първото заседание на групата на високо равнище ще бъде в София, показва по безспорен начин, че Европейската комисия подкрепя идеята за създаването на газов хъб в България, смята Теменужка Петкова.

"С изграждането на газов хъб България и Eвропейската общност ще спечелят сигурност на доставките. Това е най-голямото предизвикателство, което стои пред нас и най-голямата победа ще бъде сигурността на доставките, чрез диверсификация, както на източниците, така и на маршрутите. Източниците могат да бъдат различни. Както знаете изключително много се разчита на доставките по южния газов коридор и доставките от Азербайджан. Наред с това много съществен напредък беше отбеляза във връзка с изграждането на интерконекторните връзки. Много съществен е и нашият напредък за изграждането на интерконекторът Гърция – България. Почти на финала е интерконекторът с Румъния", допълни министър Петкова.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.