"Барселона" и "Манчестър Сити" продължиха безгрешния си победен път в Шампионската лига, а третият кръг бе затворен от успехи на "Пари Сен Жермен" и "Борусия" (Дортмунд) срещу преки съперници.

На "Парк де Пренс" парижани спечелиха с 3:0 срещу "Милан" и оглавиха класирането в групата си с 6 т., с четири повече от тима на "Милан", който не успя да надгради след нулевите си равенства с "Нюкасъл" и "Борусия" (Дортмунд) в предишните срещи.

Футболистите на старши треньора Луис Енрике имаха пълен контрол и единствено неумение да вкарат ги лиши от по-изразителен успех.

Килиан Мбапе даде преднина на домакините в 31-ата минута след индивидуален пробив. В началото на втората част гол на Усман Дембеле бе отменен заради нарушение, но пет след това Рандал Коло Муани нямаше как да сбърка на празна врата от границата на вратарското поле.

В 80-ата минута Мбапе уцели гредата, а точка сложи южнокореецът Лий Кан Ин, който бе точен за 3:0 с удар с левия крак.

В другия мач от групата "Борусия" (Дортмунд) стигна до минимален успех с 1:0 при визитата си на "Нюкасъл". Под проливния дъжд в Северна Англия Феликс Нмеча се разписа секунди преди почивката.

След паузата домакините притиснаха по-опитния в Европа свой съперник, но първо Калъм Уилсън изпусна стопроцентово положение, стреляйки във вратаря Грегор Кобел, а в последните пет минути на два пъти и гредата помагаше на германския вицешампион след удари на Уилсън и Антъни Гордън.

В група G шампионът Манчестър Сити записа трета поредна победа с резултат 3:1. Този път тя дойде при гостуването на швейцарския "Йънг Бойс". Два гола вкара Ерлинг Холанд.

В другата среща от групата "РБ Лайпциг" победи с 3:1 "Цървена звезда".

В гр. "Е" "Селтик" и "Атлетико" (Мадрид) стигнаха до 2:2 в Глазгоу. С равенството испанският тим остана на второ място в групата с 5 точки, на една зад лидера "Фейенорд" и на една пред третия "Лацио". "Селтик" е последен с 1 т. По-рано "Фейенорд" не прости на "Лацио" в паметен мач в Ротердам - 3:1.

В гр. "Н" "Порто" осъществи обрат и спечели с 4:1 срещу шампиона на Белгия "Антверпен". "Драконите" са втори с 6 точки, "Антверпен" е последен без актив. Лидер е тимът на "Барселона" с 9 т., след като надви "Шахтьор" (Донецк) с 2:1 у дома.