От 23:30 ч. на  1 ноември се възстановява движението на две линии на нощния градски транспорт в София. Това става след три години прекъсване. Автобусните линии са две - №1 от жк "Люлин 1" до "Младост 4" и №2 от "Студентски град" до "Обеля".

Общата спирка на двете линии е на пл. "Александър Батенберг". Интервалът на движение е 60 минути, като началният и последният час на тръгване ще е съответно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. "Александър Батенберг" в посока крайните точки на маршрутите. Автобусите ще имат 5-минутен престой на площада, за да могат пътниците да се прекачват, съобщават от Столичната община.

Маршрутът на линия №1 е от "Люлин" по бул."Тодор Александров"-пл. "Александър Батенберг"-бул."Цариградско шосе"-бул."Йерусалим"-бул."Андрей Сахаров"-бул."Александър Малинов"-ул."Филип Аврамов".

Линия №2 от "Обеля" по ул."Дмитрий Лихачов"-бул."Ломско шосе"-бул.Мария Луиза"-бул.Христо Ботев"-бул."Сливница"- пл."Лъвов мост"-бул."Мария Луиза"-пл."Александър Батенберг"-бул."Евлоги Георгиев"-НДК-бул."Черни връх"-бул."Свети Наум"-бул."Пейо Яворов"-бул."Драган Цанков"-бул."Климент Охридски"-ул."Осми декември"-ул."Д-р Йордан Йосифов"-ул."Акад. Борис Стефанов"-ул."Проф.Иван Странски"-ул."Акад.Стефан Младенов".

По линия N 2 се откриват две нови спирки. Те са при НДК, разположена на бул. "Фритьоф Нансен" (еднопосочно в посока "Студентски град") при кръстовището с бул. "Васил Левски". Другата е при метростанция "Бели Дунав" в района на кръстовището бул. "Ломско шосе" и ул. " Бели Дунав", се казва в съобщението от общината.

Билетът е 2 лева и може да се купи с пари в брой от водача на превозното средство.
В нощните автобуси важи само годишната карта за всички линии на градския транспорт, 24-часов или 72-часов абонамент. Всички останали видове карти за пътуване (месечни, младежки, студентски и др.) не важат. Вариант за плащане на пътуването е да се зареди предварително в Sofia city card или в Sofia city card Ultralight; или да платите с физическа или виртуална банкова карта, като се валидира в автобуса.

През следващите 6 месеца Центърът за градска мобилност трябва да извърши наблюдение на пътникопотока по двете линии и да внесе данните до Постоянната комисия по Транспорт и пътна безопасност към Столичен общински съвет, гласи още заповедта на кмета Йорданка Фандъкова.