Александър Везенков вече официално е вторият българин в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада. Най-добрият ни баскетболист игра общо 15:36 минути при победата на тима като гост на "Юта Джаз" - 130:114, в първия мач за "кралете" от новия сезон.

Везенков се присъедини към Георги Глушков, който през 1985 г. игра за "Финикс Сънс".

Най-добрият играч на Евролигата за миналия сезон се появи в игра в средата на първата част и секунди по-късно вкара тройка за 20:18. Той завърши двубоя с 8 точки, 2 борби и 2 отнети топки. Стрелбата му бе 3 от 6 и 2 от 5 от тройката. 

Харисън Барнс бе реализатор №1 на "Кингс" с 33 точки, Домантас Сабонис добави 22 т., 12 борби и 5 асистенции, а Диарън Фокс се отличи с 18 т., 5 борби и 6 асистенции. Кийгън Мъри записа 15 точки и осем борби.

"Сакраменто" наложи убийствено темпо още от първите секунди. Тимът водеше почти през целия двубой. Барнс вкара 27 т. само през първото полувреме, за да помогне на "Кингс" да излязат напред със 72:58. През третата и четвъртата четвърт гостите удържаха аванса си.

"Кралете" поведоха със 7:0 в началните минути, но домакините направиха обрат за 18:17. Везенков отговори с тройка, за да даде началото на серия от 15:3 за тима. Това бе и моментът - в първата и начарото на втората четвърт, когато Фокс, Сабонис и компания натрупаха солидна преднина и практически отчаяха съперника.

Джордан Кларксън беше най-резултатен за "джазмените" с 24 точки и 6 асистенции. Лаури Марканен добави 19 т. и 10 борби, а Джон Колинс отбеляза 15 т. и 11 борби в първия си мач за "Юта".

Следващият мач на "Кингс" е на 28 октомври от 5:00 часа сутринта българско време, когато тимът посреща "Голдън Стейт Уориърс".

Как игра Везенков?

Игра добре. По-силно се включи по време на първия си престой на паркета, когато вкара всичките си точки. При втория не отбеляза, като бе по-полезен в защита. В един момент изгуби топката в атака (грешен пас), но показа непримиримост и си я върна.

Тогава съотборниците му играха по-малко с него и той остана поизолиран.

Който е гледал по-внимателно контролите и двубоя рано тази сутрин, не може да не е направило впечатление разликата в темпото на игра - много по-високо. Също така влагането, сблъсъците, желанието на всички във всяка секунда да дават всичко от себе си, независимо от резултата.

Везенков все още се адаптира, но стартът му бе оптимистичен. Положително е, че той влезе в ротацията, тъй като Майк Браун не беше сигурен в предсезонната подготовка дали ще използва българина в първите мачове през сезона.