Георги Дерменджиев ще се завърне в "Лудогорец" като старши треньор, научи БТА от свои източници. Дерменджиев наследява Ивайло Петев начело на "орлите" и по този начин той се завръща в Разград след 6 години.

От досегашния треньорски щаб си тръгват и голяма част от асистентите на Петев, като остава единствено Светослав Дяков. По-рано стана ясно, че първият си тръгва.

"Лудогорец" завърши вчера 0:0 като гост на "Арда" в 14-ия кръг на Първа лига и изостава на 6 точки от върха. Отделно от това, лудогорци имат и два мача по-малко, победи в които могат да ги изстрелят наравно с лидера "Локомотив" (Пловдив). Но пропуснатата победа в Кърджали не е основната причина за треньорската смяна. Тимът игра много слабо, можеше и да загуби.

Има вече натрупано недоволство срещу Петев. То изкристализира в два момента и това бяха европейските мачове с "Олимпия" (Любляна) и с датския "Нордселанд". Срещу словенците "Лудогорец" отпадна нелепо в Шампионската лига, а срещу датчаните претърпя най-тежкото поражение в новата си история - 1:7.

След това крушение всички директори и цялото спортно-техническо ръководство на шампионите подадоха оставки. Така и не бе обявено нищо като позиция от страна на клуба за този ход.

Очакванията са до края на деня "Лудогорец" да обяви промените на треньорския пост. Отборът в четвъртък гостува на "Фенербахче" в Лигата на конференциите и от клуба имат няколко дни, за да внесат новия договор в европейската централа, за да може Дерменджиев да води отбора от резервната скамейка.

68-годишният Дерменджиев попадна в "Лудогорец" за първи път през 2011 г. като асистент на Ивайло Петев и в продължение на три години изпълнява тази функция. През 2014-а е старши треньор и остава такъв до 31 май 2015 г., като за втори път вкара "зелените" в групите на Шампионската лига.

Шест месеца по-късно след напускането си е върнат за втори път като старши треньор и периодът му приключва през 2017-а. Следват негови периоди в "Левски" и националния отбор на България. На 1 декември 2020 г. бе уволнен от поста национален селекционер.