Трима души са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия след дербито ЦСКА-София - "Левски" (1:1), което се игра на 7 октомври. Това съобщават днес от МВР.

Единият, който е участвал в сбиване преди началото на мача, е с наложена глоба в размер на 1000 лева и забрана за срок от 1 година за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина на основание Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Другият е опитал да внесе пиротехнически изделия в района на спортното съоръжение и поради това също получава 1000 лв. глоба и забрана за 1 година.

Третият - непълнолетен, е задържан на изградените КПП при опит да внесе пиротехнически изделия на стадиона. Той е с наложена забрана за 1 година да посещава спортни мероприятия, а освен това съд му е наложил наказание „задържане“ в териториална структура на МВР за срок от 5 денонощия.

Двубоят едва не бе прекратен на полувремето, тъй като агитките започнаха да обстрелват секторите А и В със сигнални ракети. Това принуди бащи с деца да ги изведат. Обстановката се успокои след няколко предупреждения по уредбата на стадиона и струпването на полиция на пистата пред секторите Б и Г.

Още се чакат санкции от страна на Дисциплинарната комисия на БФС, която отложи случая на първото си редовно заседание, на което се събра след срещата. 

Ето и пълния текст на съобщението на МВР:

Трима са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия след футболна среща

Мачът между отборите на ПФК ”ЦСКА- СОФИЯ“ И ПФК „ЛЕВСКИ“ се игра на 7 октомври София

Един от тримата санкционирани, участвал в сбиване преди началото на футболната среща, е с наложена глоба в размер на 1 000 лева и забрана за срок от 1 година за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина на основание Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Вторият, опитал да внесе пиротехнически изделия в района на спортното съоръжение, също е с наложена глоба в размер на 1000 лева и забрана за 1 година. Третият -непълнолетен, е задържан на изградените контролно- пропускателни пунктове при опит да внесе пиротехнически изделия на стадиона. Той е с наложена забрана за 1 година да посещава спортни мероприятия и на основание чл. 25, ал.5 от Закона за опазване на обществения ред при посещение на спортни мероприятия, съдът му е наложил наказание „задържане“ в териториална структура на МВР за срок от 5 денонощия.

След приключване на футболната среща бяха задържани 12 лица за хулиганска проява – нанасяне на материални щети на автобус на масовия градски транспорт, за което в Първо РУ е образувано досъдебно производство.