Това, че господин Пеевски изглежда като говорител на правителството, е част от опита му да провокира. Това заяви Лена Бориславова, член на ръководството на "Продължаваме промяната" пред БНР. От думите й стана ясно, че докато правителството и мнозинството в народното събрание се придържат към програмата и правят "верните неша", то противодействие на тези прокации няма да има.

"Той провокира онези поддръжници на ДБ и ПП, които години наред са били против управлението на ГЕРБ с ДПС. В момента генерирането на тези визуализации, дори физически по-близо до наши представители, имат тази основна цел.

Нито ГЕРБ, нито  ДПС имат интерес в навечерието на местни изборите правителство, доминирано от ПП-ДБ, да изглежда добре. Хората трябва да следят дали се движим по програмата,  заради която са ни изпратили в НС.

Не сме приели нито един законопроект, който да не отговаря на предизборанта ни програма. По ключови решения господин Борисов не се появява и не участва, за да може друг партиен лидер да бъде записан, застанал по-близо до ПП-ДБ.

Докато се правят верните неща, ние няма с какво да противодействаме на подобен начин на работа".

Това каза Бориславова. И допълни, че средата, в която се налага да работи правителството, е доста враждебна. 

"Има силно протоводействие на кръгове, които не искат да се промени статуквото", каза още Бориславова.

Според нея откакто съществува "Продължаваме промяната" е било направено много.

"Не съм съгласна да направим кабинет с "опитни кадри и професионалсти“, каквито постоянно ни се предлагат от ГЕРБ", посочи още Бориславова.

Според нея дебатът около вота на недоверие  е имал две функции:

"Да уреди безплатно ефирно време за партиите, които са организатори както на протестите, така и на самия вот на недоверие.  Втората задача беше отново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката. Те дори си позволиха да пожелаят на българския народ тежка зима, за да се види колко  е страшно без тези руски икономически интереси в сферата на енергетиката".

Боеиславова посочи, че ПП и ДБ често са оставяни сами да водят тези битки, които не са популярни и са трудни за разбиране от засегнатите лица, въпреки че са неизбежни, каквито са дебатите в сектор "Енергетика“. 

"В навечерието на местни избори сме и Борисов прави избори. Той си позволява да критикува правителството. В същото време знае, че не може да го бутне преди местния вот. Ако дори частица от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обколки, беше вярно- че хазната е празна и държавата е зле финансово, неговата партия не трябваше да гласува по този начин. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на държавата, или нищо от това не е вярно, но трябва да каже нещо на електората си". 

Това каза още Бориславова. Тя коментира възможността при ротацията да бъдат посочени и министри от ДПС. 

"Имаме разбирателство с Мария Габриел. Тази сглобка функционира заедно с ГЕРБ. Министри се предлагат от тези две формации. Любопитно ми е по какъв критерий господин Борисов преценява дали един министър се справя добре, или не. ПП ще направи такава за работата на министрите. Никое министерско място не  е бетонирано за дадено лице. Важно е да имаме резултати".

Това каза още Бориславова.