Известен автокрадец е задържан тази нощ, докато разбира луксозен автомобил, съобщиха на брифинг от СДВР.

Спорд нова тв става въпрос за пернишкия ъндърграунд "герой" с прякор Пуйката. Той е бил арестуван тази нощ при акция на СДВР в квартал „Левски”.

С него бил "дясната му ръка" - мъж, известен на МВР с прякора Войника.

Перничанинът е знакова фигура в подземния свят. Многократно е задържан за различни престъпления.

Задържаните са познати на полицията като извършители на кражби, грабежи, обири, занимавали се и с фалшиви пари.

Пуйката и Войника са съответно на 46 и 44 години. Осъждани са,.

Според началника на сектор "Престъпления, свързани с МПС" главен инспектор Николай Пелтеков, в последните месеци има спад на кражбите на коли. От началото на година в София има проведени девет акции срещу джамбази.

Задържани са 15 души, четирима от тях по два пъти.

Ето и официалното съобщение на МВР от днес:

Криминалисти от СДВР задържаха двама рецидивисти за кражба на лек автомобил

Арестът е осъществен минути след извършеното престъпление

Операцията е реализирана от  служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС", Първо РУ и сектор „Кобра" към СДВР. В резултат на проведени професионални действия, тази сутрин, около 2.40 часа, в района на кв. „Левски", непосредствено след кражба на лек автомобил „Ауди", са задържани двама мъже на 44 и 46 години, направили минути преди това безуспешен опит да избягат. В рамките на последвалите процесуално-следствени действия в използваните от тях автомобили са намерени и иззети технически и заглушаващи устройства, ползвани в престъпната дейност. Задържаните са с множество криминални прояви и осъждани за аналогични престъпления. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Подробности за предприетите професионални действия по задържането на извършителите на престъплението даде началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС" в СДВР главен инспектор Николай Пелтеков.  Той благодари на колегите от Първо РУ и сектор „Кобра", участвали в операцията. Гл. инспектор Пелтеков уточни, че в резултат на проведени няколко полицейски операции от началото на годината, се наблюдава значителен спад при кражбите на автомобили на територията на столицата.