Спречкване едва не доведе до тежък инцидент след големия мач на 8-ия кръг в английската Висша лига между "Арсенал" и "Манчестър Сити" (1:0).

"Топчиите" спечелиха с гол на Габриел Мартинели в 86-ата минута, при който топката рикошира в защитника на гостите Нейтън Аке и влезе в мрежата. Това е втора поредна загуба на "гражданите" в шампионата за първи път от 5 години, така те изостават на 2 т. в класирането от лидерите "Тотнъм" и "Арсенал".

След мача възникна напрежение между национала Кайл Уокър ("Сити") и помощник-треньора на "артилеристите" Николас Ховер, който в периода 2019-2021 г. работеше на "Етихад" в щаба на Пеп Гуардиола, което означава, че двамата се познават отлично.

Видеозаписи показват, че Уокър подминава Ховер на път за съблекалнята след края на двубоя, треньорът се обръща към него, а бранителят рязко се връща и тръгва на явна конфронтация. Ерлинг Холанд застава между двамата, намесват се и други играчи и хора от щабовете. Както и охранители.

Според "Дейли мейл" разправията е продължила в тунела, вече с участието и на други представители на двата съперника. А причината била, че Ховер подал ръка на Уокър, националът го подминал, а това довело до реплика от страна на специалиста в статичните положения.

Има обаче и друга версия, за която се съди и по други видеозаписи - че бранителят е бил провокиран от Ховер, отправяйки се към тунела. Ясно е, че има жестове и ръкомахания заедно с размяна на реплики.

"Наясно съм какво стана, но няма да коментирам. Те също са наясно", каза Гуардиола, а второто изречение бе по адрес на "Арсенал".

Самият двубой бе надиграване между отбори със сходни стилове. Такова, каквото опонентите водиха и през миналия сезон. "Арсенал" имаше късмет в края, но си го заслужи, а "Сити" съжалява за пропилени, особени преди почивката, голови възможности.

В кръга "Брайтън" и "Ливърпул" направиха 2:2, "Челси" започна да напипва ритъм - 4:1 като гост на "Бърнли", а "Тотнъм" не сбърка срещу новака "Лутън" - 1:0.

Много се коментира обратът, който "Манчестър Юнайтед" сътвори срещу "Брентфорд" у дома - 2:1. И двата гола на резервата Скот Мактомини паднаха в добавеното време след 90-ата минута.

"Червените дяволи" обаче са едва десети - на 8 т. от лидерите.