"Левски" мина през "Славия" - 2:0 на ст. "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на Първа лига.

"Сините" играха повече от 70 минути с човек по-малко, но това не ги затрудни особено срещу "белите", които се представят доста слабо от началото на сезона. Тимът на Николай Костов записа шести пореден мач без поражение и с 22 точки се утвърди на третото място.

"Славия" допусна седма поредна загуба и девети последователен мач без успех, като още няма спечелена точка в четири домакинства. С актив от едва 4 т. "белите" заемат предпоследната позиция в подреждането.  

"Левски" имаше сериозно предимство във владеенето на топката в началото, но трудно стигаше до ситуации пред вратата на домакините. В 23-ата минута Асими Фадига беше изгонен заради опасно влизане с бутоните в крака на Иван Минчев близо до централния кръг на терена.

Главният съдия Валентин Железов първоначално отсъди само нарушение, но прегледа ситуацията на ВАР и показа директен червен картон на френския халф.

В 28-ата минута капитанът Галин Иванов прати топката в мрежата на гостите, но попадението беше отменено заради засада.

"Левски" беше много близо до откриването на резултата в 32-ата минута. Уелтън нахлу отляво в пеналта и пусна към непокрития Джавад Ел Джемили, който от десетина метра засече, но край целта.

Две минути по-късно "сините" все пак поведоха. Дарлан изведе Роналдо зад гърба на защитата на домакините и той технично прехвърли Светослав Вуцов за 1:0.

В 48-ата минута "Левски" беше близо до втори гол. Мартин Георгиев не се намеси добре пред наказателното поле на "Славия", Роналдо се измъкна вдясно и стреля от малък ъгъл, но Вуцов изби с крак.

В 51-ата минута "Славия" пропиля най-добрата си възможност. Ертан Томбак центрира по тревата отдясно и топката стигна до непокрития Галин Иванов, който от границата на малкия пеналт не успя да я насочи в опразнената врата.

Малко по-късно Цунами стреля право във Вуцов с глава отблизо, но в 54-ата минута "Левски" все пак удвои преднината си. При контраатака Уелтън игра самостоятелно, нахлу вляво в наказателното поле и с удар по диагонала прати топката в мрежата за 2:0.

След второто попадение "сините" се прибраха, а домакините няколко пъти пробваха вратаря Пламен Андреев, но без да го притеснят сериозно.