Президентът на втородивизионния колумбийски клуб "Тигрес" Едгар Паес е бил смъртоносно прострелян след загубата на тима с 2:3 от "Атлетико де Кали" в местното първенство, съобщава агенция Ройтерс.

Според съобщения в местните медии 63-годишният Паес се е прибирал с дъщеря си след домакинското поражение в Богота, когато е бил прострелян от двама мъже на мотоциклет близо до стадион "Метрополитано де Течо". Дъщеря му е невредима след нападението, а прокуратурата води разследване на убийството.

"Семейството на Тигрес и спортната общност са потресени от убийството. Неговият ангажимент към отбора и отдадеността му към развитието на спорта в нашия регион оставиха незаличима следа във всички, които имаха привилегията да го познават", се казва в изявление на клуба, публикувано в сайта на клуба и социалните мрежи.

Колумбийската футболна федерация също изрази съболезнования към семейството и отбора на Паес.

"Колумбийската футболна федерация и нейният изпълнителен комитет скърбят за кончината на г-н Едгар Паес, президент на клуб "Тигрес". Ние изразяваме нашите съболезнования на неговото семейство, приятели и близки в тяхната скръб. Почивай в мир", се казва в изявление на централата.

След 13 мача "Тигрес" заема последното място в класирането с 9 точки.

В Колумбия често се стига до посегателства, свързани с футбола. Най-емблематичният случай бе смъртта на бившия национал и доста популярен футболист в страната си Андрес Ескобар. 

Защитникът си вкара автогол в мач на Световното в САЩ срещу тима на домакините през 1994 г. - той костваше отпадане на селекцията. Ескобар бе застрелян в родината си малко след това.