Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Електрическите превозни средства трябва да станат "висок приоритет", се казва документ на Европейската комисия, предвиден за предстоящо обсъждане, предаде Ройтерс. Той очертава визията за единен енергиен съюз, основан на подобрени енергийни и газови връзки и свободен пренос на горива из целия Европейски съюз.

"Електрифицирането на транспорта трябва да стане основен приоритет, с пълна интеграция на електрическите превозни средства в политиките за градска мобилност и в електрическите мрежи," се казва в документа на ЕК.

От години някои заинтересовани бизнеси, включително електроразпределителни дружества, както и множество природозащитни групи, настояват за повече внимание към електрическите превозни средства. Експерти предричат значително по-голям успех на електротранспорта, в сравнение с опитите за увеличаване на делът на биогоривата.

Те се провалиха в първоначално, заради серия изследвания, които показаха, че първите поколения биогорива може би са по-вредни за планетата в сравнение с конвенционалните изкопаеми горива за транспорта. Цената на по-новите биогорива обаче все още е по-висока от тази на конвенционалните. 

Организации, сред които Eurelectric (сдружение на комунални дружества в ЕС) и редица екосдружения, поставят на дневен ред въпроса за включването на електрическия транспорт в дискусиите за подобрените трансгранични енергийни връзки в писмо, изпратено до всички членове на Еврокомисията с дата 1 февруари 2015 г.

Намаляването на зависимостта от вноса на изкопаеми горива от страни като Русия и единният енергиен съюз ще са тема на преговори, които ще съберат енергийните министри на ЕС и еврокомисарите в Рига в петък. Дебатът ще бъде последвано от официалното публикуване на стратегия за енергиен съюз в края на месеца.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.