Във връзка с измиване на пътното платно на Софийския околовръстен път, се въвежда временна организация за движението в района, съобщиха от Столична община.

Влизането на пътни превозни средства по централното северно и южното пътно платно на Околовръстния път, в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „Еко“, се забранява от 23:00 ч. на 21 септември до 5:00 ч. на 22 септември. Движението ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

От 23:00 ч. на 22 септември до 5:00 часа на 23 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на Околовръстния път в участъка от бензиностанция „Еко“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

От 23:00 ч. на 23 септември до 5:00 часа на 24 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на Околовръстния път в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „Еко“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

Столичната община съобщи още и за промяна в движението заради ремонт на трамвайния релсов път в „Люлин". За времето от 00:00 ч. на 23 септември до 24:00 ч. на 24 септември трамвайна линия № 8 ще се движи по маршрут от Съдебната палата до ж.к. „Западен парк". Разкрива се временна автобусна линия № 8ТМ с маршрут от ж.к. „Люлин 5" (крайна станция на автобусни линии № 82, 108 и 310) по бул. „Добринова скала", бул. „Д-р Петър Дертлиев", бул. „Панчо Владигеров", бул. „Царица Йоанна", ул. „Булина ливада", бул. „Александър Стамболийски", бул. „Вардар" и по бул. „Царица Йоанна" по маршрута, двупосочно.

Организацията на движението се променя и за събитието Urban Creatures 2023 r.: Sofia Lights в парк „Врана“. От 22 до 27 септември се преустановява експлоатацията на линия 505. Автобусната линия ще  работи по време на събитието в парка „Врана“ от 28 септември до 12 октомври. Маршрутът на автобуса започва от „Парк музей Врана“ до кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, направо по бул. „Цар Освободител“, по ул. „15 ноември“ през площад „Александър Невски“, по ул. „Оборище“, по бул. „ Васил Левски“, по бул. „Цар Освободител“ и по маршрута си, двупосочно.