Въпреки че са непълнолетни, Софийският районен съд остави в ареста за постоянно Траян З. и Георги Б. Двамата са само на по 15 и 16 г., но бяха съучастници на простреляния от полицай при бягство 18-годишен техен другар.

Въпреки крехката си възраст, двамата вече имат "сложно" минало. Съдът прибегна до крайната мярка, тъй като прие, че има реална опасност да се укрият от органите на досъдебното производство.

Двамата са регистрирани в детска педагогическа стая за противообществени прояви, СРС прие, че има реална опасност да извършат и друго престъпление.

Единият от тях опита да представи решение от ТЕЛК, но то не бе уважено. Траян пък нито учи, нито работи - излъга, че е седми клас.

Както е известно, трите ромчета, които са от кв. "Ботунец", извършват един грабеж над две момичета около 2 ч призори вчера. Пратеният полицейски патрул оглежда района, когато малко след 5 ч. призори се обажда охраната на мол "Парадайз", че трима, които отговарят на описанието, прескачат оградите на търговския център.

Съдът днес отчете, че и тримата не са изпълнили разпорежданията на полицейските органи и се качили в автобус 120, след като полицията е опитала да ги задържи. В крайна сметка, патрулът спира автобуса, а после при опит за бягство се стига и до фаталната развръзка.