През тези четири години преминахме през много тежки кризи – от световна пандемия, през огромна инфлация, бежански вълни, до политическа нестабилност. Като местна власт устояхме и направихме много и не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи на София. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която произнесе слово на днешното тържествено заседание на Столичния общински съвет, посветено на Деня на София – 17 септември. 

„Честит празник на мъдростта, на съзиданието с любов, вяра и надежда. За всички нас това не е само градски, но и личен празник, защото е празник на усилията и работата за всеки от нас. За този последен 17 септември, в който сме заедно с общинския съвет, искам да благодаря на всеки. Благодаря на моите колеги за труда и усилията им за много свършена работа. Днес няма да изброявам проекти и обекти. Големите цели се постигат с ежедневни битки. Често те остават невидими за околните. Когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един отбор, често прекарвайки повече време заедно, отколкото със своите семейства“, отбеляза Йорданка Фандъкова. 

Тя благодари на администрацията и на всички общинските съветници, както за подкрепата, така и за споровете, които са водили. 

„Често чувам някои да измерват отговорността си с броя на хората, които са гласували за една или друга партия. Отговорността ни е много по-голяма. Тя е и пред тези, които изобщо не се интересуват кой взима решенията за града ни. Моят призив към вас за идващите местни избори е да не създавате несъществуващи разломи, да не изграждате несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други, в опит да се харесате на някого“, обърна се тя към общинските съветници. 

„София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си, и бъдещето на страната ни. За това са нужни високи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват“, каза още кметът на София.

Всички общински съветници получиха като подарък книгата „Етюд-и-те на София“ на фотографа Иван Шишиев. 

БТА